Kore:
18 belanaca
30 kasika secera
15 kasika mlevenih lesnika
12 kasika mlevenog plazma keksa
9 kasika brasna.
Fil I:
18 zumanaca
350gr.secera
6dcl.mleka
2 pudinga od vanile
375gr.margarina
250gr.mlevenih lesnika
300gr.nutele.
Fil II:
500ml.slatke pavlake
200gr.cokolade"schogetten-praline noisettes".
Puter krem:
125gr.margarina
200gr,prah secera
3 kasike mleka.
Za dekoraciju:
1kg.fondana ili po zelji slag.
Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 10 kasika secera,pa dodati 5 kasika mlevenih
lesnika,4 kasike mlevenog plazma keksa i 3 kasike brasna.Polako sve sjediniti sa kasikom,pa
smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
Za fil I zumanca i prah za puding izmutiti sa 1dcl.mleka,a ostatak mleka(5dcl.)staviti da provri sa secerom.Kad mleko provri u njemu zakuvati pripremljenu smesu sa zumancima i pudingom.Kada se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i mlevene lesnike i nutelu.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa u nju dodati sitno iseckanu cokoladu.
Filovati:kora,fil I,fil II,kora...pa celu tortu premazati sa filom I.Ako tortu ukrasavate fondanom,prvo je namazite sa puter kremom,pa je tek onda dekorisite.