1 struk praziluka
2 sargarepe
1 paskanat
200gr.korena celera
200gr.karfiola
200gr.brokolija
2l.vode
1dcl.mleka
2 kasike griza
1 kokosija kocka za supu
so,biber,lolber,persunovo i celerovo lisce,ulje.
Praziluk ocistiti,oprati,sitno iseckati,pa ga proprziti na malo ulja.Ostalo povrce ocistiti i oprati.Kada se praziluk proprzi,dodati sargarepu isecenu na kolutove,celer i paskanat na kockice,a brokoli i karfiol iskidane na cvetove,pa naliti sa vodom,poklopiti i kuvati 45min.Tada deo kuvanog povrca(1/3) izvaditi i ostaviti sa strane,a ostatak procediti.Ostatak kuvanog povrca izblendirati sa malo supe.U serpu vratiti izblendirano povrce,procedjenu supu i celo povrce,dodati kocku,so i biber po ukusu i lolber,pa ostaviti da provri.Tada dodati mleko i postepeno griz stalno mesajuci.Ostaviti jos 5minuta da kuva,iskljuciti,pa dodati sitno iseckano persunovo i celerovo lisce.