POTREBNO JE:
400gr.slanih krekera
250gr.margarina
1dcl.vode
200gr.posnog majoneza
2 konzerve tunjevine
8-10 kiselih krastavcica
100gr.proprzenog susama za valjanje
Krekere samleti i preliti sa vodom,pa promesati.Kisele krastavcice izrendati,a tunjevinu ocediti od viska ulja.
Margarin izmutiti,pa mu dodati krekere,tunjevinu,krastavcice,majonez,malo posoliti,pa sve sjediniti.Ostaviti na 2h u frizider da se ohladi.
Kad se ohladi,sa nauljenim rukama praviti kuglice i valjati ih u proprzen susam. Posto jako puno ispadne,odlucila sam da od pola fila napravim neke posne stanglice i evo kako su ispale:))POSNE AJVAR STANGLICE
KORA:
1dcl.kisele vode
1dcl.piva
8 kasika brasna
4 kasike ajvara
1/2 kasicice soli
1 kasicica praska za pecivo
Sve sastojke za koru izmesati kasikom,pa smesu izliti u oblozen pleh i peci koru na 200C 15min.
ZA FIL:
200gr.krekera
125gr.margarina
0,5dcl.vode
100gr.posnog majoneza
1 konzerva tunjevine
5 kiselih krastavcica
Fil pripremiti kao za kreker kuglice,pa premazati koru.
Odgore staviti 1 manji list oblande.
Ostaviti da se ohladi i oblanda omeksa,pa iseci na stanglice ili kocke.PRIJATNO!
SUper ideja za posne slave. Razne kuglice sam pravila ali krekere nisam koristila. Super!
ОдговориИзбришиOdlične ideje i recepti draga Majo !!!
ОдговориИзбришиDraga moja drugarice,ja nemam vise reci hvale. Srecna ti slava,sa zakasnjenjem,izvini. Cestitam ti na osvojenoj nagradi! Nek' se zna da si super domacica. Bravo za tebe!
ОдговориИзбришиFantasticni recepti! Ove stanglice su mi posebno interesantne, belezim recept i cekam pravi trenutak da probam :)
ОдговориИзбришиJelena,Jovana,Andrijana i Mihaela,punoooo vam hvala!Trudim se da svake godine napravim nesto novo.Htela sam da napravim Bajaderu od Jovane i da prezle zamenim krekerima,verovatno bi moglo.Ali probala sam nesto drugo i eto rezultata.:)
ОдговориИзбриши