ZA STARTER:
250ml.vode
50gr.ostrog brasna
Pomesati vodu i brasno i kuvati 3min kao kad kuvate cicvaru ili puding,pa poklopiti.
ZA TESTO:
500gr.ostrog brasna
500gr.mekog brasna
300ml.vode
300ml.mleka
2 kasicice soli
2 kasike secera
2 kasicice suvog kvasca
100ml.ulja
i skuvani starter
Mleko smlaciti,a obe vrste brasna pomesati.
U ciniju sipati pola kolicine brasna,so,secer,ulje,vodu,kvasac i skuvani starter,pa u pocetku mesiti varjacom.Zatim uz dodavanje mleka i ostatka brasna umesiti testo i ostaviti ga da kisne u nauljenu ciniju.
Kad nadodje podeliti ga na 20 jufkica.
Od svake jufke oblikovati zemicku,pa ih sloziti u oblozen pleh i ostaviti ih jos 30min.pokrivene da odmaraju.
Rernu zagrejati na 180C a nadosle zemicke premazati sa malo mleka.
Peci ih oko 25min.
Draga Mihaela divne su!!Hvala za recept!
Odlično su ti ispale Majče !! Bravo!!
ОдговориИзбришиIspale su super!
ОдговориИзбришиJoj,sto su dobre....
ОдговориИзбришиWow..mirišu skroz do mene, preko monitora! Savršeno!
ОдговориИзбришиMajo predivno izgledaju, kao duuuša su!
ОдговориИзбришиE, bas su dobreeee! Svaka cast. I ja se spremam da probam, al pretekla si me i bas mi se dopada kako su ti ispale.
ОдговориИзбришиPrelepe su, ja bih morala odmah duplu meru :) Praviću obavezno, hvala za recept.
ОдговориИзбришиPredivne su!!! Bas me raduje da si probala i da su vam se dopale! Hvala ti na poverenju :)
ОдговориИзбришиDrage moje drago mi je da vam se dopadaju.Svima ih preporucujem!Draga Mihaela ima jos puno recepata koje cu probati,jer su divni,a i ti sa tvojim fotografijama nas mamis!Hvala tebi!
ОдговориИзбришиodlično su ti ispale, i ja sam ih jučer radila, predobre
ОдговориИзбришиSlazem se Nina,sjajan recept!
ОдговориИзбриши