среда, 2. март 2011.

Slani kuglof

POTREBNO JE:
350gr.brasna
1,5dcl.mleka
1dcl.pekarskog jogurta
0,5dcl.ulja
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1 kvasac
1 jaje
150gr.feta sira
150gr.parizera"POLI"
3 kasike kecapa
pola kasicice origana
Feta sir i parizer iseckati na kockice.
U mlako mleko sa kasicicom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.
U ciniju sipati brasno,so,jaje i nadosao kvasac,pa sjediniti varjacom.
Dodati zatim ulje,kecap,origano i jogurt,pa sve sjediniti.

Na kraju dodati iseckanu fetu i parizer.Kalup za kuglof dobro namazati sa margarinom,pa sipati testo.

Pokriti ga i ostaviti 1h na toplom da kisne.

Kuglof peci u zagrejanoj rerni na 200C oko 25min.

Da vas ne buni,testo je redje,kao za ustipke.Umesto parizera,vi naravno mozete staviti sunku po vasem izboru,ili,pecenicu,ili virsle.

PRIJATNO!!!

4 коментара:

  1. Od ovoga bi mogli i muffins da se prave :)
    (nemam kalup za kuglof :P)
    Sviđa mi se dodatak kečapa u testo, uvek ispadne super :)

    ОдговориИзбриши
  2. Tina V.super ideja,hvala ti!!!
    Draga moja Marijana,hvala ti!Divna ti je cerkica,mnogo je slatka!!!Ljubim vas:))

    ОдговориИзбриши