недеља, 5. јун 2011.

Torta sa jagodama


POTREBNO JE:

Kore:
6 jaja
18 kasika secera
18 kasika brasna
12 kasika vode
1 prasak za pecivo
4 kasike kakaa
2 kasike ulja.
Fil I:1/2l/soka od jagode,2 pudinga od jagode,5 kasika secera,125gr.margarina.
Fil II:1/2l.mleka,2 pudinga od vanile,5 kasika secera,125gr.margarina,500gr.seckanih jagoda.
Fil III:250gr.slaga,4dcl.kisele vode.
Za jednu koru izmutiti 3 belanca sa 9 kasika secera,pa dodati 3 zumanca i izmutiti.Zatim dodati 9 kasika brasna pomesanog sa pola kesice praska za pecivo,6 kasika vode,2 kasike kakaa i 1 kasiku ulja.Sjediniti sa kasikom i smesu izliti u oblozen pleh(38x26),pa peci koru na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru od 3 jaja.
Za fil III umutiti slag sa kiselom vodom.
Za fil I u soku od jagode sa secerom skuvati puding.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom i dodati 2 kasike umucenog slaga.
Za fil II u mleku sa secerom skuvati puding od vanile.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati 2 kasike umucenog slaga i seckane jagode.
Filovati:kora,1/2fila I,1/2 fila II,slag,kora,2/2 fila I,2/2 fila II i odgore ostatak slaga.

8 коментара: