среда, 8. јун 2011.

Voćna torta od jagode




Kore:
18 belanaca
300gr.secera
3 pudinga od jagode.
Fil:
1l.soka od jagode
3 pudinga od jagode
300gr.secera
18 zumanaca
250gr.margarina sa ukusom slatke pavlake
500gr.jagoda
500ml.slatke pavlake.
Dekoracija:
500gr.cokolade
15 kasika ulja
500gr.jagoda.
Za jednu koru dobro izmutiti 6 belanaca sa 100gr.secera,pa dodati 1 puding od jagode,smesu sjediniti sa kasikom i izliti u oblozen pleh.Peci koru na 180C 15min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore od po 6 belanaca.



Za fil posebno umutiti puding sa 2dcl.soka od jagode,a ostatak soka,8dcl.staviti da provri sa 100gr.secera,pa u njemu skuvati puding.
Posebno umutiti zumanca sa 200gr.secera,pa fil skuvati na pari.Kad se oba fila ohlade, sjediniti ih sa prethodno umucenim margarinom.U fil dodati i sitno iseckane jagode.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.


Redjati:kora,fil,slatka pavlaka,kora..pa celu tortu premazati sa ostatkom slatke pavlake.
Za dekoraciju od cokolade,otopiti 300gr.cokolade sa 9 kasika ulja.Razliti na dasku oblozenu sa providnom folijom i ostaviti da se stegne,pa seci trake i redjati oko cele torte.
Za odgore otopiti 200gr.cokolade sa 6 kasika ulja i svaku jagodu umociti u cokoladu,pa slagati odgore po torti. 




14 коментара:

  1. MAJČEEEE MAJSTORE!!! Tvoja taraba je ubedljivo bolja od moje , svaka čast! Skidam kapu draga !!! :-)))) Iz iskustva znam da su svi bili oduševljeni tortom!!:-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Jel ovo ja sanjam? Jel ovo Jovanina bliznakinja:))) Svaka čast, Majče i ovo je baš poštena torta!!! A, kad ti Jovana kaže ovako lepe reči, šta ja još da dodam:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam oduševljena!!! Šta nam radite Jovana i ti kada se udružite :))))) Ne preostaje mi ništa drugo nego da je napravim prvom prilikom ;))))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala,hvala!!!:)))Nale,bas je bliznakinja!!Ja sam osmislila drugaciju dekoraciju,ali je Jelena,cerka moje drugarice,kojoj sam i pravila tortu za 14 rodjendan,videla kako je dekorisala Joja i zelela "istu" takvu.Imam jos napravljanih torti koje cekaju na postavljanje.Marijana,bice jos "udruzenih" torti.Ovu tortu probaj,odusevices se sigurno,a mogla bi i ti da nam se pridruzis:))

    ОдговориИзбриши
  5. Ova tarabica je pravi izazov za mene. Prelijepo si je uradila. Ja nisam jos uvijek pravila te cokoladne ogradice. Mislim da je vrijeme da se iskusam i u toj sferi.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман8. јун 2011. 21:15

    Kako divno izgleda.Maja predlazem prijavi se na moj drugi blog: www.teslio.com i objavi ovaj recept da udje u izbor za nagradnu igru koja je raspisana a nagrada je i-pad.Nikad se ne zna.Torta ti je umetnicko delo:)

    ОдговориИзбриши
  7. Sanja,uopste nije komplikovano.Napravis glazuru,razlijes i ostavis da se stegne.Izmeris kolika ti je visina torte,pa na osnovu toga seces i duzinu tarabica i oblazes okolo.
    Draga Dzoli,drago mi je sto ti se dopada!!Ali torta je i ukusna,vredi probati je:))Poseticu te i objaviti recept,nagrada manje vise.Torta se topi u ustima i stvarno je treba probati.Do sad jos niko nije dao zamerku.Punoooo ti hvala:))))

    ОдговориИзбриши
  8. Kore su ti fenomenalne, ja uvijek imam problema sa njima, pa cu bas probati i tvoj recept! Torta super!

    ОдговориИзбриши
  9. I sad ja treba da ostavim neki komentar koji vec nije postavljen a kako?:)Necu nista da kazem osim odlicno!Da se ne uobrazis ako te jos i ja budem hvalila:).Cmokic!

    ОдговориИзбриши
  10. Drage moje imenjakinje,hvala vam!!!Majo,ne znam zasto imas problem sa korama.Ja nisam pravila nikad jednostavnije kore.Ako probas,javi utiske.A gde si ti?
    Maki,necu se uobraziti,nisam takva:)))Ja Vas sve punooooo volim i jako sam srecna sto komuniciram s ljudima koji me razumeju,jer imaju isto interesovanje kao i ja.Sta bih tek ja trebala da kazem tebi za tvoje prekrasne torte?Ljubim vas!!!

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo je nešto prekrasno i predobro ! Ili drugim riječima torta me ostavila bez riječi :)
    Oduševljena sam izgledom i tvojom izvedbom, sigurna sam da je i okus odličan !

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala Branka!!!!!Probaj je.:)))
    Maki :)))

    ОдговориИзбриши
  13. gde se kupuje margarin sa ukusim slatke pavlake

    ОдговориИзбриши