четвртак, 14. јул 2011.

Sataraš


POTREBNO JE:
1,5kg.paradajza
500gr.paprike(crvene i zelene)
3 glavice crnog luka
2 kasike masti
2 kasike brasna
1 kasicica aleve paprike
1 kasicica secera
ulje,so,biber,vegeta.
Paradajz staviti prvo malo u vrucu vodu,a zatim ga oljustiti ,iseci na kocke i staviti u serpu.Ocistiti i luk i papriku,iseci ih na kockice,dodati ih paradajzu,dodati mast,pa staviti da se krcka 1h.

Zaciniti po ukusu i dodati 1kasicicu secera.U serpicu napraviti crvenu zaprsku od malo ulja,brasna i aleve paprike,pa zaprziti sataras.Ko voli moze umutiti 1jaje i dodati pred kraj.

Idealno jelo za ove dane:))



14 коментара:

  1. obozavam obozavam obozavam sataras. ja ga jos krvnicki ukuham (kada nije vruce i kada imam dosta materijala). ovdje je to bas skupo jelo, tako da ni ne pravim:(

    ОдговориИзбриши
  2. Sataraš je jedno od mojih najdražih jela uopšte! Mogu ga jesti svaki dan:) Izgleda odlično draga Maja!

    ОдговориИзбриши
  3. HVALA!!!!Pravim ga cesto dok je sve sveze.Neko miksira povrce,a ja volim da ga iseckam na kockice i da ostane tako kad se skuva.pozdravljam vas!!

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista, pravo jelo za ove dane, možeš jesti i samo i kao prilog, i toplo i hladno. Volimo sataraš, jedino ga radim na maslinovom ulju.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман15. јул 2011. 16:13

    Vec sam negde videla sataras am nikad ga dosta.Ja ga volim kao prilog glavno jelo i cesto zaboravim da ga pravim.Tako da podsetnik je dobrodosao:)

    ОдговориИзбриши
  6. UNA VERDADERA DELICIA ME HA ENCANTADO SE VE MUY SABROSO,ABRAZOS GRANDES.

    ОдговориИзбриши
  7. Dobra ideja da se radi sa maslinovim uljem,hvala ti!!Hvala svima:))
    Pozdrav Surcu,dobro ti nama dosao i Dragoj Rositi!!

    ОдговориИзбриши
  8. OBOŽAVAM! Ja ga baš dobro "ocedim" tj. upržim ga skoro do kraja i uvek na ulju, valjda iz navike, pa kad dodam sir uz to, jooooj ništa mi ne treba celo leto, samo sataraš!

    ОдговориИзбриши
  9. Jako volim sataraš i moja mama ga često radi i super nam je. Samo što naš bude nešto gušći. Super mi je i tvoj recept, i sataraš odlično izgleda !

    ОдговориИзбриши
  10. Bude i meni gusci:))Sve zavisi koliko je voden paradajz,a ne volim bas puno da ga zaprzavam.Vazan je ukus.Dobro ide i kao preliv za spagete sa dimljenim kackavaljem:))

    ОдговориИзбриши