понедељак, 17. октобар 2011.

Baget i pekarske pletenice by Meddina

Ako zelite da napravite neko pecivo,necete pogresiti ako probate bilo koji recept od Meddine.Ja sam isprobala ovaj baget i pekarske pletenice i odusevljeni smo naravno!!!!Hvala ti draga Meddina:))


                                                                  BAGET


Potrebno je;
500gr.brasna
pola kvasca(20gr.)
1 kasicica secera
1,5 kasicica soli
30gr.margarina
2,5dcl.mleka
1dcl.jogurta.
Za premazivanje:
malo mleka
susam za posipanje.
Mleko zagrejati zajedno sa margarinom da bude mlako,pa u njega dodati kasicicu secera i izdrobljen kvasac.Poklopiti i ostaviti da kvasac nadodje.
U ciniju za mesenje sipati deo brasna,so,jogurt i nadosao kvasac sa mlekom,pa u pocetku mesiti sa varjacom.Uz dodavanje ostatka brasna umesiti testo,pokriti ga i ostaviti na toplom 1h.
Uskislo testo podeliti na 2 jufke.Od svake oblikovati badet,zaseci na par mesta,pokriti i ostaviti jos 30min da odmaraju.

Pre pecenja bagete premazati sa malo mleka,posuti ih sa susamom i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220C oko 20min.






Potrebno je:
650gr.brasna
2,5dcl.mleka
0,5dcl.jogurta
1dcl.ulja
1 jaje
pola kvasca(20gr.)
1 kasicica soli
50gr.secera
malo mleka za premazivanje

U mlako mleko sa kasicicom secera staviti kvasac da nadodje.
U ciniju za mesenje sipati deo brasna,nadosao kvasac,so,ostatak secera,ulje i jogurt,pa u pocetku testo mesiti sa varjacom.Uz dodavanje ostatka brasna umesiti testo,pa ga pokriti i ostaviti 1h na toplom da nadodje.
Uskislo testo podeliti na 14 jufkica i od svake praviti pletenicu.
Meddina je svaku  jufkicu podelila na 3 dela,pa plela pletenice.Ja ih pletem drugacije.Podelim jufku na 2 dela,napravim krst,pa pletem pletenicu.Probala sam i njen nacin,ali valjda sam ja vec na moj nacin navikla.Na koji god nacin da ih ispletete, slozite ih u pleh oblozen papirom,pa ih pokrijte i ostavite jos 15min da odmaraju.Pre pecenja premazati ih sa malo mleka,po zelji posuti sa susamom i peci na 200C od 15-20min,u zavisnosti od vase rerne,dok ne dobiju lepu zlatnu boju.


PRIJATNO!




7 коментара:

  1. To mi kaži!! Najzad da neko postavi recept za bagete pošto sam već mesecima lenja da ga sama potražim :) Izgledaju baš fino, i bageti i pleteenice (prave pekarske) :)

    ОдговориИзбриши
  2. Eh, da... I ja sam primjetila njene recepte :-) Odlicno su ti ispala peciva. Narocito mi se svidjaju pletenice.

    ОдговориИзбриши
  3. Meddinina peciva sam i ja primjetila, ti si odabrala i pripremila odlično i kruh i pletenice. Sviđa mi se oboje, a pletenice su mi posebno slatke !

    ОдговориИзбриши