четвртак, 25. новембар 2010.

Slana bajadera od ribe

Potrebno je:2 fileta soma,1 praziluk,3 kasike pirinca,300gr.pecuraka,50gr.margarina,0,5l.supe od povrca,50gr.brasna,100gr.posnog dimljenog kackavalja,1kasicica aleve paprike,3 kasike kukuruznog brasna,vegeta.

Praziluk i pecurke iseckati,kratko prodinstati na ulju,zaciniti vegetom.Kad pecurke puste vodu dodati pirinac i dinstati dok se ne skuva.
Od margarina,brasna i supe skuvati besamel,zaciniti ga sa vegetom i dodati rendani kackavalj.

Filete somovine zaciniti,poprskati sa limunovim sokom i ostaviti ih da malo odstoje,a zatim ih panirati u mesavinu kukuruznog brasna i aleve paprike i isprziti na ulju.

U podmazan pleh sloziti isprzene filete,preko fil od pecuraka,pa besamel.Zapeci 20min na 180C.

    Нема коментара:

    Постави коментар