недеља, 10. јун 2012.

Penasta torta od jagoda


Kore:
18 belanaca
300gr.secera
3 pudinga sa ukusom slatke pavlake.
Fil I;
500gr.jagoda
100gr.secera
500ml.soka od jagode
3 pudinga od jagode
300ml.slatke pavlake.
Fil II:
18 zumanaca
200gr.secera
1l.mleka
3 pudinga od vanile
250gr.margarina.
Za dekoraciju:
300ml.slatke pavlake.

Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 100gr.secera.Zatim dodati prasak za puding,polako smesu sjediniti sa kasikom,pa izliti u pleh(35x25)oblozen papirom i peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.

Za fil I staviti oprane i iseckane jagode sa seceromn i 2dcl.soka da se kuvaju 5min.U ostatak soka(3dcl.) razmutiti puding,pa ga skuvati u kuvane jagode.Ostaviti fil da se oladi.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa je sjediniti sa ohladjenim filom.

Za fil II staviti 8dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatakom mleka(2dcl.) izmutiti zumanca i prasak za puding,pa ovu smesu zakuvati u vrijuce mleko.Ostaviti da se fil ohladi,pa ga umutiti sa prethodno umucenim margarinom.

Filovati tortu sladecim redom:kora,fil I,fil II, ponoviti postupak,kora III.Celu tortu premazati sa filom I,pa tortu dekorisati sa umucenom slatkom pavlakom.


Uzivacete u svakom zalogaju,PRIJATNO!!!:))



11 коментара:

  1. Osim što je pjenasta, u nazivu bi moglo biti i prugasta. Volim ovako bogato nadjevene torte.

    ОдговориИзбриши
  2. E,dobra ideja:))) Kore se i ne osete,imas utisak kao da je sva od fila.Hvala ti :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Prvi put vidim da se puding dodaje u kore.Bas si me zainteresovala.A torta stvarno deluje super penasto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Irena,imam jos dve torte sa ovim korama,obe vocne.Jedna je s jagodom,iste kore,ali sam drugacije iskombinovala filove,a druga je sa ananasom i kivijem.Mozes staviti i cokoladni puding,pa praviti cokoladnu tortu.I to sam radila u kombinaciji sa lesnikom i isto je super.Hvala ti:)))

      Избриши
  4. Volim kremasto-voćne torte, ova tvoja izgleda baš tako...

    ОдговориИзбриши
  5. Sigurno je savrsena kada se dobro rashladi!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Fino kremasto izgleda, jako mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  7. Izgleda baš dekorativno na tanjiru i super što je ovako kremasta. Podseća me na neki sladoled.

    ОдговориИзбриши