уторак, 26. јун 2012.

Bećarac sa jajima


Potrebno je(za 2 osobe):
3 kasike maslinovog ulja
1 veca glavica crnog luka
2 veca paradajza
sveze paprike(moze jedna zelena,jedna crvena)
1dcl.kuvanog paradajza
so,biber,zacin
persunovo lisce
3-4 jaja.

Na maslinovom ulju prvo prodinstati 5min sitno iseckanu glavicu crnog luka,posoliti je.Za to vreme iseckati papriku na kockice,pa je dodati u luk i dinstati jos 5min povremeno mesajuci.Za to vreme oljustiti paradajz,iseckati ga na kockice,pa i njega dodati.Zaciniti po ukusu,dodati sitno seckano persunovo lisce,kuvani paradajz,pa sve zajedno dinstati jos 10-ak minuta.Na kraju unutra razbiti i cela jaja,ali ih ne mesati,vec ostaviti da se skuvaju u becarcu.


Rucak gotov za 30minuta,PRIJATNO!! <3



8 коментара:

  1. Volim ova ponavljanja u kuhinjama naroda i narodnosti:), ovo je isto kao shakshuka ili menemen i sve ih obozavam!!!
    Puno te pozdravljam Majce:)!

    ОдговориИзбриши
  2. Malo šetam po raznim kuhinjama i vidim da se u nekim krčka slično, pod drugim imenom:)) Kao što napisah kod Maslinke, mama je ovo nekada radila (ali bez jaja) i nisam baš voljela. Sada mi se ti okusi jako sviđaju i čim bude prvih paradajza i paprika iz mojeg vrta, radim baš to. Gotovo sam i zaboravila na ovakav sataraš (tako smo ga mi zvali), a često se radio.

    ОдговориИзбриши
  3. Ponekad se izgubim u ovim nazivima. :)
    Becarac je valjda isto sto i sataras - uprzeni luk sa paprikom pa se doda paradajz i sve ukuva.
    Nama je majka uvek pravila staras tako sto na kraju ubaci jaje i sve izmesa i tako ga najvise volim. Takvo jelo sam uvek i zvala 'sataras' a bez jaja becarac. :))))
    Tata je pa pravio przeniju - uprzeni luk sa paprikom i doda jaja na kraju.
    Volim sve ove varijante i leti ih cesto spremam.

    ОдговориИзбриши
  4. Ja obozavam sataras! Njami! To mi je omiljeno letnje jelo. Mi ga uvek pravimo sa jajima, ali ne na oko.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala vam drage moje!!! Naziv manje vise,sve su to samo nijanse.Do sada sam ga kuvala duze i stavljala razmuceno jaje.Ovako nam se vise svidja.Vazno je da je pijaca sarena od raznovrsnog povrca i treba ga maximalno koristiti.Ja ga cak i zamrznem,naravno bez jaja,pa ga koristim zimi,ili ga ubacim kada kuvam djuvec.

    ОдговориИзбриши
  6. Brzo i fino, baš u stvari za mene koja uvijek nekud jurim i nikad nemam vremena! Odlično!

    ОдговориИзбриши
  7. i kod maslinke sam upravo gledala paprikaš i sad još i tvoj,
    mislim da nema sumnje šta će kod mene biti sutra na stolu

    ОдговориИзбриши
  8. Pravo jelo za mene, do sada nepoznato sa jajima, ali zabilježila sam za isprobavanje. Odlično Maja !

    ОдговориИзбриши