недеља, 29. јул 2012.

Susam piletina sa povrćem




Potrebno je:
500gr.pileceg belog mesa
2 crvene paprike
2 zelene babure paprike
2 vece sargarepe
1 tikvica
1 veca glavica crnog luka
200gr.crvenog kupusa
200gr.zelenog kupusa
so,biber,zacin
1 kasika soja sosa
1 kasika aceto balsamico
2 kasike susama
1 kasicica djumbira u prahu
1 kasicica safrana u prahu
1 i po solja pirinca
3 solje vode
ulje.


Belo meso iseckati na sitne kockice,posoliti,pobiberiti,dodati zacin,susam,soja sos,aceto
balsamico,djumbir i malo ulja.Ostaviti ga tako u marinadi bar 30min.


Povrce ocistiti i iseckati na stapice.

Pirinac oprati iz vise voda,pa ga staviti u vrijucu vodu da se kuva.Kada je skuvan posoliti
ga,pobiberiti,dodati zacin i safran,pa ga poklopiti.


U voku ili zepter tiganju zagrejati malo ulja,pa na jacoj temperaturi prvo posebno ispeci
marinirano belo meso.Kada je gotovo izvaditi ga i ostaviti na toplom.


U istom tiganju dodati prvo iseckan luk,pa ga kratko peci,2min,mesajuci.Zatim dodavati na
svaka 2minuta sargarepu,pa paprike,kupus i na kraju tikvice.Sve zajedno dinstati na jacoj 
temperaturi 15min.Na kraju vratiti i ispeceno belo meso,pa sve zajedno kratko prokrckati.Sluziti 
uz pirinac sa safranom.

6 коментара: