Potrebno je:
500gr.pileceg belog mesa
2 crvene paprike
2 zelene babure paprike
2 vece sargarepe
1 tikvica
1 veca glavica crnog luka
200gr.crvenog kupusa
200gr.zelenog kupusa
so,biber,zacin
1 kasika soja sosa
1 kasika aceto balsamico
2 kasike susama
1 kasicica djumbira u prahu
1 kasicica safrana u prahu
1 i po solja pirinca
3 solje vode
ulje.
Belo meso iseckati na sitne kockice,posoliti,pobiberiti,dodati zacin,susam,soja sos,aceto
balsamico,djumbir i malo ulja.Ostaviti ga tako u marinadi bar 30min.
Povrce ocistiti i iseckati na stapice.
Pirinac oprati iz vise voda,pa ga staviti u vrijucu vodu da se kuva.Kada je skuvan posoliti
ga,pobiberiti,dodati zacin i safran,pa ga poklopiti.
U voku ili zepter tiganju zagrejati malo ulja,pa na jacoj temperaturi prvo posebno ispeci
marinirano belo meso.Kada je gotovo izvaditi ga i ostaviti na toplom.
U istom tiganju dodati prvo iseckan luk,pa ga kratko peci,2min,mesajuci.Zatim dodavati na
svaka 2minuta sargarepu,pa paprike,kupus i na kraju tikvice.Sve zajedno dinstati na jacoj
temperaturi 15min.Na kraju vratiti i ispeceno belo meso,pa sve zajedno kratko prokrckati.Sluziti
uz pirinac sa safranom.
Ovo baš zvuči a i izgleda fantastično. Puno povrća i začina, super je recept...
ОдговориИзбришиPrava explozija ukusa i vitamina...
ОдговориИзбришиNešto slično sam radila i jako mi se svidjelo, ali ovo tvoje jelo je puno bogatije sastojcima i začinima i sigurno je jako ukusno. Bilježim za isprobavanje , odlično mi izgleda !
ОдговориИзбришиOdma pravim
ОдговориИзбришиObozavamo!
ОдговориИзбришиI mi.Koristim dok ima raznovrsnog svezeg povrca. Hvala vam <3
ОдговориИзбриши