Potrebno je;
1 veca glavica crnog luka
2 mlade sargarepe
1 manja tikvica
1 manji koren celera
200gr.mlevenog mesa
1 kasika masti
1 govedja kocka za supu
3dcl.kuvanog paradajza
8dcl.vode
50gr.sitnije testenine(skoljkica)
so,biber,zacin
persunovo i celerovo lisce
lolber.
Povrce ocistiti i oprati,pa crni luk sitno iseckati,a celer,sargarepu i tikvicu izrendati na krupno rende.Staviti u serpu,dodati mleveno meso,mast,naliti sa 1dcl.vode,pa staviti da se dinsta oko 30min,povremeno mesajuci.Zatim dodati kocku,lolber,zaciniti po ukusu,dodati sitno seckano persunovo i celerovo lisce,pa naliti sa kuvanim paradajzom i vodom i ostaviti da provri.Tada dodati i testeninu,pa kuvati jos 15-ak minuta.
Idealna corbica za ove dane...Moze se sluziti i kao kompletan obrok,jer ima i mesa i povrca u njoj...
PRIJATNO!
Obožavam juhu od pumidora! Sviđa mi se tvoja verzija obogaćena mesom.
ОдговориИзбришиMmmmdivna corbica, taman za moju dijetu (samo poizbacujem zabranjene namirnice)!
ОдговориИзбришиMoji muski najradije jedu takvu corbicu - zasitna i ukusna!
ОдговориИзбришиSuper ti je čorbica,nisam je još spremala ovako sa mesom.
ОдговориИзбришиHvala vam!!Mi je mnogo volimo.Mleveno meso mozete staviti po vasem izboru.Pravila sam jednom i sa sitno seckanim belim mesom,moze i tako,ako ne volite da je mleveno.Kompletan obrok,idealan i sasvim dovoljan za ove vrucine.:))
ОдговориИзбришиAjjjj, nema me milijun godina, a onda već na prvoj strani ne znam što bih odabrala, bećarac, čorbu ili sve one divote s jagodama. :)
ОдговориИзбришиzgodna promjena, kod mene je obično juha od pomidora bez pašte i mesa
ОдговориИзбришиUh, corbica na ovoj vrucini uvek osvezi, ne mora cak da bude ni jako vruca, nisam pravila sa mesom ali sigurno je ukusna, hvala za receptic.:))
ОдговориИзбришиOva verzija juhe od paradajza je odličan ljetni obrok.Super si je napravila i uz komad finog kruha plus zdjelica salate eto ručka !
ОдговориИзбриши