четвртак, 25. новембар 2010.

KINDER TORTA

Ovo je modifikovani recept Kinder torte.Pravila sam je za kuma Luku,vatrenog navijaca Partizana:)

KORA:
10 belanaca
450gr.secera
1 kasika sirceta
200gr.seckanih lesnika
200gr.eurokrema za premaz

FIL:
10 zumanaca
1l.mleka
10 kasika secera
3 pudinga od vanile
4 kasike brasna
2 margarina
200gr.mlevene plazme
100gr.milka cokolade sa lesnikom
100gr.mlevenog lesnika
3 manja pakovanja piskota
Za koru dobro izmutiti belanca sa secerom,dodati kasiku sirceta i promesati.Pleh obloziti papirom,po njemu posuti seckani lesnik,zatim sipati smesu za koru i peci ja na 150C 60min.
Za fil sjediniti zumanca,secer,puding i brasno sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka staviti da provri,pa u njemu zakuvati smesu sa zumancima i skuvati fil.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa ga podeliti na 2dela.U jedan deo dodati mlevenu plazmu,a u drugi otopljenu milku i mleveni lesnik.
Koru okrenuti tako da lesnici budu odgore,pa je premazati sa eurokremom.Naneti zatim fil sa plazmom,pa poredjati piskote prethodno potopljene u malo mleka,pa naneti fil sa lesnikom.


Ako zelite da ukrasite fondanom,prvo tortu premazite puter kremom.Umutite 125gr.maslaca,200gr.prah secera i 3kasike mleka.
Fondan radim po receptu gospodje Minje iz Kraljeva.Ovim putem joj se zahvaljujem.Imate divne recepte!
Fondan:1kesica zelatina,50ml.vode,50gr.fruktoze,50gr.dekstroze,20ml.vode,1kasika glicerina,900gr.prah secera.
Zelatin potopiti u 50ml.vode da nabubri.Za to vreme staviti fruktozu i dekstrozu sa 20ml.vode da se otopi i kratko provri.Skloniti sa sporeta,pa dodati zelatin i glicerin.U ciniju sipati 500gr.prah secera i uz dodavanje prethodne smese sjediniti, mesajuci prvo kasikom.Zatim uz dodavanje ostatka prah secera umesiti fondan i ostaviti ga 30min da se ohladi,pa dekorisati tortu.

3 коментара:

  1. Draga Majo ova torta je odlična! Upravo razmišljam koju tortu da napravim za prvi rođendan mog sina a da trpi fondan i sad vidim da kinder može to da izdrži! Dakle fondan neće da popusti zar ne ?? Šaljem VAm ogroman pozdrav i samo napred sa divnim receptima !

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Jovana,drago mi je sto cemo se ubuduce druziti.Blog Vam je divan i odusevljena sam sa receptima za posna predjela.Isprobacu ih,ako ne pre,onda za svetog Nikolu,moju slavu.Fondan moze slobodno da se stavi na ovu tortu,nece popustiti.Pozz:)

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Majo radujem se našem druženju! Hvala Vam na brzom odgovoru ! Veliki pozdrav! :-))

    ОдговориИзбриши