уторак, 2. август 2011.

Juneća čorba

Potrebno je:
2 glavice crnog luka
4 sargarepe
2 paskanata
1 srednja tikvica
1krompir
100gr.graska
200gr.junetine
3 kasike pirinca
pileca kocka za supu
0,5dcl.ulja
lolber,persun,selen,zacin,so,biber
2 kasike pavlake.
Na ulju sa malo vode prvo prodinstati ociscenu i na kockice iseckanu tikvicu,krompir,paskanat,crni luk i 2 sargarepe.Nakon 15-ak minuta skloniti sa vatre,pa izmiksirati u blenderu,a zatim vratiti u serpu.Tada dodati meso iseckano na kockice,2 sargarepe,grasak i pirinac,naliti sa 2l.vode,dodati kocku ,zacine po ukusu i seckano lisce,pa kuvati 1h.
Na kraju umutiti 2 kasike pavlake sa 2 kutlace corbe,pa time zaprziti corbu.Ko voli,pred sluzenje,corbu moze zakiseliti sa limunom.






9 коментара:

  1. Odusevljena sam.Evo iako sam vecerala, sad bih je mogla pojesti..prosto me mami iz tanjira;)

    ОдговориИзбриши
  2. Uvek sam za ovakve corbice, bas bi mi prijala sada:)

    ОдговориИзбриши
  3. Pa ovo je cijeli obrok. Volim Junece corbe, supe...Ovako jos nisam pravila; odlicna ideja za cjelokupan rucak!

    ОдговориИзбриши
  4. Divno, a posebno mi se svidaj onaj dio sa izmiksanim povrcem (ne voim komade luka u jelu:))!

    Bas si divna sto se brines gdje sam:), evo me ovdje (online sam svaki dan), ali nekako ne kuham u zadnje vrijeme...no inspiration:)
    Popravit cu se, obecavam;)!

    ОдговориИзбриши
  5. Corbr volimo svi i bez obzira da li je ljeto,vrucine,ako nam se jede i kuvamo je !!!;)
    Tvoja corba je odlicna i meni se dopada ideja sa mixanjem ,jer moje straije dijete ne voli luk !!!

    ОдговориИзбриши