уторак, 9. август 2011.

Letnja sarma

Potrebno je:
1 veca glavica kupusa
500gr.mlevenog mesanog mesa
2 glavice crnog luka
2 sargarepe
1 soljica pirinca
1 jaje
500gr.suvog mesa
4 paradajza
povrtna kocka za supu
so,biber,zacin,persunovo lisce,lolber
ulje,2 kasike masti
2 kasike sirceta.
Prvo pripremiti kupus.U lonac staviti 3l.vode da provri sa 1 kasikom soli i 2 kasike sirceta.Izvaditi kupusu koren i staviti ga da odstoji 30min u vodi.Zatim ga izvaditi,odvojiti polako listove,i vratiti ih jos 30min da odstoje u vodi i omeksaju.
Za fil na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk i izrendanu sargarepu.U sveze mleveno meso dodati izdinstano povrce,jaje i soljicu opranog pirinca,zaciniti po ukusu i sve sjediniti.
Na svaki list kupusa stavljati po kasiku fila i uvijati sarmu(od ove kolicine sam dobila 20 sarmi).


Serpu namazati sa 2 kasike masti i dole poredjati listove kupusa.Na listove sloziti uvijene sarme i izmedju redjati suvo meso,persunovo lisce i lolber.


Paradajz oljustiti i izmiksirati u blenderu,pa njime preliti sarme.

Odgore izmrviti i kocku supe,naliti jos i sa 2dcl.vode,poklopiti i ostaviti da se krcka 2h.




5 коментара:

  1. E ovo ti je prava letnja sarma, a moja je bila vegge. Ne znam da li je neko objavio recept za brzo kišeljenje kupusa leti. To bi bilo interesantno.

    ОдговориИзбриши
  2. Sarmu obožavam, ali su mi ljeti punjene paprike puno draže.

    ОдговориИзбриши
  3. Dobro za znati - nikada nisam bila u situaciji da je pravim.
    Novi 'imidz'?!...Dopada mi se!

    ОдговориИзбриши
  4. Jelena,mislim da je isti princip.Znam da to ljudi kisele ako prave svadbe,samo je vazno da stoji na toplom,da dodje do ubrzanog kiseljenja.
    Tamara,malko za promenu.
    Jasna,ona je slatko-kiselkasta.Volim da je nalijem sa svezim paradajzom,zato se i razlikuje od klasicne,zimske.A za novi imidz se pobrinuo moj stariji sin:))

    ОдговориИзбриши