Kore:
24 belanca
40 kasika secera
400gr.krupnije mlevenih lesnika
8 kasika brasna
8 kasika prezli.
Fil:
24 zumanca
2 jaja
30 kasika secera
400gr.cokolade
500gr.margarina
150gr.krupnije mlevenih lesnika za posipanje.
Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 10 kasika secera.Zatim dodati 100gr.krupnije mlevenih lesnika,2 kasike brasna i 2 kasike prezli.Polako sve sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru u pzagrejanoj rerni na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 3 kore(4 ukupno).
Za fil umutiti zumanca i jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja,dodati cokoladu izlomljenu na kocke.Ostaviti da se fil ohladi,pa ga sjediniti sa prethodno umucenim margarinom.
Filovati:kora,fil,kora...Celu tortu premazati za filom,pa odgore posuti krupnije seckani lesnik.
Uh, baš sam željna slatkog! Taman porcija za mene :D
ОдговориИзбришиovo je jedna velika torta!! možda se jednom odvažim i ja na isprobavanje reformice!!
ОдговориИзбришиUf, njami! :)
ОдговориИзбришиopaka tortica :)
ОдговориИзбришиHvala vam!!!Ne moze da ne valja:))
ОдговориИзбришиTamara,velika je.ne znam zasto je ne bi pravila,bas je laka.Mozes umanjiti samo,ako ti ne treba velika.
Ovu sam pravila mami za rodjendan,a na sestrin zahtev,jer je to njena omiljena torta.
Devojke,pozdravljam vas!! <3
Oho-ho, moja omiljena...Savrsenstvo!
ОдговориИзбришиSuper izgleda, puna kreme, po mom!
ОдговориИзбришиIzvrsno izgleda i baš je obožavam ! Super si je napravila i tako bih rado da mi je sada jedan komad malo bliže :)
ОдговориИзбришиReformu obožavam , a ova izgleda prekrasno ...odličan recept.
ОдговориИзбриши