недеља, 9. септембар 2012.

Korpice sa belim mesom




Testo:
500gr.(oljuscenog )krompira
150gr.sargarepe(2 komada)
150gr.masti
1 jaje
300ml.mleka
40gr.kvasca
1 kasika secera
1 kasika soli
850gr.brasna.
Fil :
200gr.belog mesa
200gr.sitnog sira
3 kasike pavlake
1 jaje
2 kasicice ajvara
3 kasike proprzenog susama.
Za premazivanje:
1 jaje
susam za posipanje.

Krompir i sargarepu oljustiti i obariti.Posebno u serpu obariti belo meso,a susam u tiganju kratko proprziti.
 U lonce smlaciti mleko,pa mu dodati 1 kasiku secera,1 kasiku brasna i izmrvljen kvasac,pa ga ostaviti da nadodje.U ciniju za mesenje sipati mast,jaje i obaren krompir i sargarepu,pa sve izmutiti sa mikserom.Zatim dodati so i uz naizmenicno dodavanje brasna i kvasca sa mlekom umesiti testo.Pokriti ga i ostaviti na toplom da kisne dok ne udvostruci volumen.

Za to vreme pripremiti fil.U ciniju pomesati sitno iseckano obareno belo meso,sitan sir,pavlaku i jaje,pa fil podeliti na pola i u jedan deo dodati ajvar i proprzen susam.

Uskislo testo podeliti na dva dela.

Prvi deo rasklagijati pa vaditi velike krugove.Posebno iz velikih krugova vaditi male krugove da bi smo dobili obruce za velike krugove.Velike krugove premazati sa umucenim jajetom,pa preko staviti pripremljene obruce.Unutrasnjost puniti  filom sa ajvarom.I obruce premazati jajetom,pa posuti susamom.Dok se greje rerna na 220C,ostaviti korpice da miruju,a zatim ih peci oko 20min.

Drugi deo testa takodje rasklagijati,pa vaditi oblik cveta.Kao obruc za cvetove,posebno iz velikog cveta vaditi mali krug.Veliki cvet premazati umucenim jajetom,staviti pripremljene obruce,pa filovati sa drugim filom koji je ostao.Premazati obruce,pa ostaviti korpice da miruju oko 15min(dok se ne zavrsi pecenje prve ture),pa ih peci.Dobice se po 25 korpica od svake vrste.PRIJATNO!

6 коментара: