уторак, 30. новембар 2010.

Pita sa makom


                                               TESTO:
                                               200gr.margarina
                                               200gr.prah secera
                                               2 kasike pavlake
                                               400gr.brasna
                                               1 prasak za pecivo
                                               2 zumanca

                                              FIL:
                                              0,5l.mleka
                                              300gr.secera
                                              150gr.griza
                                              1 vanil secer
                                             250gr.mlevenog maka
                                             2 belanca
                                             2 jaja
                                             prah secer za posipanje











Uciniti margarin sa prah secerom,dodati pavlaku,zumanca i brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa umesiti testo i ostaviti ga 1h u frizider.
Za to vreme pripremiti fil.Staviti da provri mleko sa secerom,pa u njemu skuvati griz.Pred kraj dodati vanil secer i mleveni mak,pa sve zajedno jos malo kuvati.Kad se fil prohladi dodati posebno umucena 2 zumanca i posebno umucena 4 belanca,pa sjediniti.
Testo podeliti na 2 dela.Tepsiju podmazati,rastanjiti prvi deo testa,pa staviti u tepsiju.Preko naneti fil,a odgore rastanjenu koru od drugog dela testa,pa izbockati viljuskom.Pitu peci na 200C oko 30min.Kad se prohladi posuti je sa prah secerom.

6 коментара: