среда, 1. децембар 2010.

Cufte u sosu od paradajza

SMESA ZA CUFTE:
500gr.mlevenog mesanog mesa
2 izrendane sargarepe
1 glavica crnog luka
1 jaje
5 kasika prezli
1 kasicica belog luka u prahu
pola kasicice aleve paprike
so,biber,vegeta.
U mleveno meso dodati jaje,sitno iseckanu glavicu crnog luka,izrendane sargarepe,prezle,alevu papriku,beli luk u prahu,zaciniti po ukusu,pa zamesiti smesu i ostaviti je bar na 15min u frizider.Zatim sa malo nauljenim rukama praviti male kuglice i peci cuftice na zagrejanom ulju.Staviti ih u ciniju i poklopiti da ostanu tople dok pravimo sos.


SOS OD PARADAJZA:
0,5l.kuvanog paradajza
1dcl.vode
1dcl.belog vina
4 kasike brasna
0,5dcl.ulja
1 kasicica aleve paprike
pola kasicice suvog bosiljka
so,secer


Na ulju sa brasnom i alevom paprikom napraviti crvenu zaprsku,pa onda naliti paradajz,vodu i vino i kuvati sos.Malo ga posoliti i zaseceriti i dodati bosiljak.Pred kraj kuvanja staviti pecene cuftice i sve zajedno kuvati jos 10min.Sluziti uz pire krompir ili kuvanu testeninu.

3 коментара: