ZA TESTO:
1kg.brasna
1 kvasac
200gr.secera
1 kasicica soli
250ml.ulja
4 zumanca
500ml.mleka
ZA FIL:
500gr.mlevenog maka
500gr.secera
500ml.mleka
1 kasika masti
ZA PREMAZIVANJE:
2 belanca
2 belanca
prah secer za posipanje
U 2dcl.mlakog mleka staviti kvasac sa kasicicom secera i brasna da nadodje.U ciniju sipati deo brasna,so,secer,ulje,zumanca i nadosao kvasac pa u pocetku mesiti varjacom.
Zatim uz dodavanje ostatka brasna i mleka umesiti testo i ostaviti ga na toplom da nadodje.
Za to vreme pripremiti fil.Na tihoj vatri prokuvati mak,secer i mleko,skloniti sa vatre,pa dodati mast i sjediniti.Ostaviti da se ohladi.
Nadoslo testo podeliti na 4 jufke.Svaku rasklagijati i premazati sa 1/4 fila,pa uviti strudlu.
Strudle redjati u oblozen pleh,ostaviti ih pokrivene da odmaraju jos 20min,pa ih premazati sa umucenim belancima.
Peci ih na 250C oko 30min.
Kad se ohlade posuti ih sa prah secerom i ruckati:))
Ovdje često radimo makovnjaču i orehnjaču - upravo ovo što se kod vas zove štrudla. Kod nas je štrudla isključivo s vučenim, tankim tijestom kao za pitu. Prekrasno ti je ispalo, baš kako treba. Ja baš i ne radim jer mi se čini da nisam u tome vješta, ali mogla bih probati!
ОдговориИзбришиKako god ih nazvale,vazno je da su ukusne.Da si blize mogla bi da dodjes kod mene:))
ОдговориИзбришиmakovnjaču radim često jer mi baka svake godine pošalje domaćeg maka, a naravno svi je volimo, ponekad stavim i grožđice u nadjev
ОдговориИзбришиОбожавам их, али их никад нисам правила :) Мајче, твоје су божанствене!
ОдговориИзбриши