POTREBNO JE:
1kg.brasna
0,5l.vode
2 kasike secera
1 kasika soli
1 svez kvasac(ili 2 paketica suvog kvasca)
1dcl.ulja
susam za posipanje
Kvasac izdrobiti i izmutiti sa malo vode,pa dodati kasicicu secera i brasna i ostaviti ga da nadodje.
U ciniju sipati deo brasna,so,secer,ulje i nadosao kvasac,pa mesiti testo.Zatim uz dodavanje ostatka vode i brasna umesiti testo i ostaviti ga 1h da odmara.
Uskislo testo podeliti zatim na jufkice(14-16 komada) i svaku zaokruziti sa dlanom.
Zatim u svaku napraviti rupu,ja sam sa varjacom.
Pokrite ih i ostavite da odstoje dok se ugreje voda.U serpu staviti 1l.vode sa kasicicom soli i pola kasicice sode bikarbone da provri.Kad provri voda,spustati bejgl i kuvati ga po 1min sa svake strane.
Pleh dobro podmazti sa uljem.Kuvani bejgl vaditi resetkastom kasikom iz vode,ocediti ga malo i stavljati u pleh.
Odgore ih posuti susamom,ili nekim drugim semenom koje vi volite,pa ih peci na 200C oko 35min.
Predivno draga!! :-))))
ОдговориИзбришиMajče jel mogu dobiti tvoj mail jer imam pitanjce za tebe :-) ?
ОдговориИзбришиNaravno,majacernjev@hotmail.com
ОдговориИзбришиKrasno izgledaju, jako primamljivo!
ОдговориИзбришиJao kako dobro izgledaju ;)
ОдговориИзбришиMajo, volim sto ti sve nesto mesis a pravo da ti kazem, priznajem da se i razumes vrlo dobro. Super i veliki pozdrav...
ОдговориИзбришиPredivno si ti isple..svidja mi se svijda..:D hehehehe
ОдговориИзбришиI njih vec dugo merkam, a nikako da ih umesim... tvoji su bas predivni :)
ОдговориИзбришиSavršeno!
ОдговориИзбришиHvala puno!Drago mi je da vam se dopadaju:)Pozdrav za sve!
ОдговориИзбриши