TESTO:
200gr.margarina
200gr.prah secera
2 kasike pavlake
400gr.brasna
1 prasak za pecivo
2 zumanca
FIL:
0,5l.mleka
300gr.secera
150gr.griza
1 vanil secer
250gr.mlevenog maka
2 belanca
2 jaja
prah secer za posipanje
Uciniti margarin sa prah secerom,dodati pavlaku,zumanca i brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa umesiti testo i ostaviti ga 1h u frizider.
Za to vreme pripremiti fil.Staviti da provri mleko sa secerom,pa u njemu skuvati griz.Pred kraj dodati vanil secer i mleveni mak,pa sve zajedno jos malo kuvati.Kad se fil prohladi dodati posebno umucena 2 zumanca i posebno umucena 4 belanca,pa sjediniti.
Testo podeliti na 2 dela.Tepsiju podmazati,rastanjiti prvi deo testa,pa staviti u tepsiju.Preko naneti fil,a odgore rastanjenu koru od drugog dela testa,pa izbockati viljuskom.Pitu peci na 200C oko 30min.Kad se prohladi posuti je sa prah secerom.
Obozavam mak,super recept!
ОдговориИзбришиHvala ti draga!Mi je volimo:)
ОдговориИзбришиOd istog tijesta p[ravim sve tri meni dsrage pite,mak,orasi,cokolada..oh super su !!!
ОдговориИзбришиdobra nam dosla u club blogera!!:)
Hvala puno gospodjo Mirjana!Radujem se druzenju sa svima vama:)
ОдговориИзбришиSvidja mi se ovaj recept, pita odlično izgleda.
ОдговориИзбришиPozdrav!
Hvala Olgice!Pozdrav i Vama:))
ОдговориИзбриши