POTREBNO JE:
500gr.kora za pitu
500gr.sira
3dcl.kisele vode
2dcl.jogurta
1dcl.ulja
3 jaja
1 prasak za pecivo
soli po ukusu(zavisi koliko je sir slan)
Za fil izmutiti jaja,pa im dodati izgnjecen sir,jogurt,ulje,2dcl.kisele vode i prasak za pecivo,soli po ukusu,pa sve sjediniti.
Pet kora ostaviti da budu cele,a ostale opet uviti i iseci na trake pa ih razlistati.
Pleh nauljiti,pa sloziti cetiri kore tako da prelaze ivice pleha.
Kore isecene na trake umakati u fil,pa ih sloziti u pleh preko kora.
Odgore prebaciti kore koje vire i staviti i petu koru,pa gibanicu iseci na kocke.U ostatak kisele vode(1dcl.) dodati malo ulja pa ovim preliti isecenu gibanicu i ostaviti je 30min da odstoji.
Gibanicu peci na 200C oko 40min,pa uzivati:)))
Eh! Sto ti dobro izasla i lepo izgleda...
ОдговориИзбришиEh, da mi je jedno parce. Odlicna ti je
ОдговориИзбришиOdlično, ovo uvijek prolazi kod nas. Zgodna ideja s narezanim korama!
ОдговориИзбришиMogu samo da kažem jedno: MLJAC:)
ОдговориИзбриши