субота, 29. јануар 2011.

Gibanica

POTREBNO JE:
500gr.kora za pitu
500gr.sira
3dcl.kisele vode
2dcl.jogurta
1dcl.ulja
3 jaja
1 prasak za pecivo
soli po ukusu(zavisi koliko je sir slan)
Za fil izmutiti jaja,pa im dodati izgnjecen sir,jogurt,ulje,2dcl.kisele vode i prasak za pecivo,soli po ukusu,pa sve sjediniti.
Pet kora ostaviti da budu cele,a ostale opet uviti i iseci na trake pa ih razlistati.
Pleh nauljiti,pa sloziti cetiri kore tako da prelaze ivice pleha.

Kore isecene na trake umakati u fil,pa ih sloziti u pleh preko kora.

Odgore prebaciti kore koje vire  i staviti i petu koru,pa gibanicu iseci na kocke.U ostatak kisele vode(1dcl.) dodati malo ulja pa ovim preliti isecenu gibanicu i ostaviti je 30min da odstoji.

Gibanicu peci na 200C oko 40min,pa uzivati:)))


 

4 коментара: