понедељак, 17. јануар 2011.

Strudle sa makom

ZA TESTO:
1kg.brasna
1 kvasac
200gr.secera
1 kasicica soli
250ml.ulja
4 zumanca
500ml.mleka
ZA FIL:
500gr.mlevenog maka
500gr.secera
500ml.mleka
1 kasika masti
ZA PREMAZIVANJE:
2 belanca
prah secer za posipanje
U 2dcl.mlakog mleka staviti kvasac sa kasicicom secera i brasna da nadodje.U ciniju sipati deo brasna,so,secer,ulje,zumanca i nadosao kvasac pa u pocetku mesiti varjacom.
Zatim uz dodavanje ostatka brasna i mleka umesiti testo i ostaviti ga na toplom da nadodje.
Za to vreme pripremiti fil.Na tihoj vatri prokuvati mak,secer i mleko,skloniti sa vatre,pa dodati mast i sjediniti.Ostaviti da se ohladi.

Nadoslo testo podeliti na 4 jufke.Svaku rasklagijati i premazati sa 1/4 fila,pa uviti strudlu.

Strudle redjati u oblozen pleh,ostaviti ih pokrivene da odmaraju jos 20min,pa ih premazati sa umucenim belancima.

Peci ih na 250C  oko 30min.


Kad se ohlade posuti ih sa prah secerom i ruckati:))

4 коментара:

  1. Ovdje često radimo makovnjaču i orehnjaču - upravo ovo što se kod vas zove štrudla. Kod nas je štrudla isključivo s vučenim, tankim tijestom kao za pitu. Prekrasno ti je ispalo, baš kako treba. Ja baš i ne radim jer mi se čini da nisam u tome vješta, ali mogla bih probati!

    ОдговориИзбриши
  2. Kako god ih nazvale,vazno je da su ukusne.Da si blize mogla bi da dodjes kod mene:))

    ОдговориИзбриши
  3. makovnjaču radim često jer mi baka svake godine pošalje domaćeg maka, a naravno svi je volimo, ponekad stavim i grožđice u nadjev

    ОдговориИзбриши
  4. Обожавам их, али их никад нисам правила :) Мајче, твоје су божанствене!

    ОдговориИзбриши