уторак, 1. фебруар 2011.

Bejgl

POTREBNO JE:
1kg.brasna
0,5l.vode
2 kasike secera
1 kasika soli
1 svez kvasac(ili 2 paketica suvog kvasca)
1dcl.ulja
susam za posipanje
Kvasac izdrobiti i izmutiti sa malo vode,pa dodati kasicicu secera i brasna i ostaviti ga da nadodje.
U ciniju sipati deo brasna,so,secer,ulje i nadosao kvasac,pa mesiti testo.Zatim uz dodavanje ostatka vode i brasna umesiti testo i ostaviti ga 1h da odmara.
Uskislo testo podeliti zatim na jufkice(14-16 komada) i svaku zaokruziti sa dlanom.

Zatim u svaku napraviti rupu,ja sam sa varjacom.

Pokrite ih i ostavite da odstoje dok se ugreje voda.U serpu staviti 1l.vode sa kasicicom soli i pola kasicice sode bikarbone da provri.Kad provri voda,spustati bejgl i kuvati ga po 1min sa svake strane.

Pleh dobro podmazti sa uljem.Kuvani bejgl vaditi resetkastom kasikom iz vode,ocediti ga malo i stavljati u pleh.

Odgore ih posuti susamom,ili nekim drugim semenom koje vi volite,pa ih peci na 200C oko 35min.

10 коментара:

  1. Majče jel mogu dobiti tvoj mail jer imam pitanjce za tebe :-) ?

    ОдговориИзбриши
  2. Majo, volim sto ti sve nesto mesis a pravo da ti kazem, priznajem da se i razumes vrlo dobro. Super i veliki pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  3. Predivno si ti isple..svidja mi se svijda..:D hehehehe

    ОдговориИзбриши
  4. I njih vec dugo merkam, a nikako da ih umesim... tvoji su bas predivni :)

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala puno!Drago mi je da vam se dopadaju:)Pozdrav za sve!

    ОдговориИзбриши