недеља, 13. фебруар 2011.

Puter kifle

POTREBNO JE:
1kg.brasna
2dcl.jogurta
2dcl.mleka
1dcl.kisele pavlake
1dcl.ulja
1 kasika secera
3 kasicice soli
3 jaja
1 kvasac
ZA PREMAZIVANJE:
1 jaje
125gr.margarina
 susam za posipanje
10 virsli(za rol-virsle)
U mlako mleko sa kasikom secera i brasna staviti izmrvljen kvasac da nadodje.U ciniju sipati deo brasna,so,ulje,jaja,pavlaku i nadosao kvasac,pa u pocetku mesiti varjacom.Zatim uz dodavanje ostatka brasna i smlacenog jogurta umesiti testo i ostaviti ga 30min da kisne.
Uskislo testo podeliti na 10 jufkica.

Osam jufkica premazati sa margarinom,a dve ostaviti nenamazane.Po cetiri namazane jufkice stavljati jednu preko druge,a petu odgore nenamazanu.


Dobicete po 5 jufkica na dva mesta.

Prvi deo rasklagijati sto tanje,pa podeliti na 4 dela,a svaku cetvrtinu jos na 6.Dobicete 24 kiflice.

Od drugog dela mozete napraviti ako zelite rol-virsle.Onda drugi deo jufkica rasklagijati u kvadrat,pa ga iseci na 5x4.Na svaki kvadrat sa jedne strane staviti po pola virsle,a na drugu stranu napraviti po 3 reza.

Uviti virslu oko testa,pa pripremljene kifle i rol-virsle sloziti u oblozen pleh,pokriti ih i ostaviti 1h da kisnu u plehu.

Pre pecenja premazati ih sa umucenim jajetom,posuti susamom ko voli,i peci na 200C oko 30min.

PRIJATNO!

13 коментара:

  1. Obozavam sva peciva koja disu i mirisu :) Predivne su :)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno..sad bi jednu(ili nekoliko) za dorucak!:))

    ОдговориИзбриши
  3. Lepo izgledaju a mozes i dobro da se najedes sa njima...

    ОдговориИзбриши
  4. Pravila i mozes videti na mom blogu kako izgledaju :).

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Maki,hvala na poverenju!Divne su ti:))

    ОдговориИзбриши