петак, 21. јануар 2011.

Punjene pecurke

POTREBNO JE:
200gr.pirinca
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
500gr.pecuraka
100gr.kackavalja
so,biber,zacin,ulje,margarin"dobro jutro"
Sargarepu i crni luk ocistiti i samleti u multipraktiku,pa staviti da se dinsaju sa malo vode i ulja.Pirinac obariti,oprati,pa procediti.Pecurke ocistiti,oprati i odvojiti kapice od drskica.
Pleh podmazati sa uljem,pa sipati obaren pirinac i prodinstan luk i sargarepu.

Posoliti,pobiberiti,dodati zacin i sve promesati.Preko pirinca rasporediti kapice od pecuraka,pa i njih zaciniti sa zacinom i biberom.

U svaku kapicu staviti po kasicicu margarina(za mazanje),pa po kockicu kackavalja.

Pokriti sa folijom i peci u rerni na 220C 30min.Zatim skinuti foliju i zapeci jos 10min.Sluziti uz zelenu salatu.
Danas je bio dan za pecurke:))))

7 коментара: