четвртак, 6. јануар 2011.

Riblje cufte(posne)

               SVIMA KOJI DANAS SLAVE SRECAN BADNJI DAN!
POTREBNO JE:
1,5 kg.fileta somovine ili oslica(a moze i mesano)
200gr.dimljenih fileta somovine
400gr.obarenog pirinca
1 praziluk
1 glavica crnog luka
5 cena belog luka
5 kasika prezli
1 kasicica aleve paprike
pola kasicice sode bikarbone
so,biber,zacin,ulje
prezle za valjanje
Praziluk i crni luk ocistiti,sitno iseckati i prodinstati na malo ulja i vode.Sveze i dimljene filete ribe samleti na masini za meso(ili u multipraktiku).
U ciniju staviti mlevenu ribu,dodati obaren pirinac,prodinstan luk,beli luk usitnjen na presu,alevu papriku,sodu bikarbonu,prezle,zaciniti po ukusu,pa sve sjediniti i ostaviti bar 2h u frizideru.

Nakon toga sa malo nauljenim rukama formirati cufte,uvaljati ih u prezle i prziti na ulju.

Cufte sluziti uz pasulj prebranac ili krompir salatu.

3 коментара:

  1. Predivno,drugarice moja! Srecan Bozic i sve najbolje vam zeli mala porodica. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept!!!Srećan Božić i tebi i tvojima Majče i u miru i blagostanju da ga proslavite !! Veliki pozdrav !:-)))

    ОдговориИзбриши
  3. Divne su draga! Srećan Božić i sve najbolje tebi i tvojoj porodici od srca želim!

    ОдговориИзбриши