понедељак, 24. јануар 2011.

Snikers kocke 2

Obozavam kikiriki,pa sam se eto malo igrala,kombinovala i dobila sam ove kocke,valjda ce vam se svideti:))Inace sutra mi je godisnjica braka:))))
                                     KORA:
                                      4 belanca
                                      100gr.secera
                                      100gr.mlevenog pecenog neslanog kikirikija
                                       1 kasika prezli
Dobro izmutiti belanca sa secerom,pa dodati kikiriki i prezle,promesati kasikom i smesu izliti u oblozen pleh(33x23) i peci koru na 200C 20min.Na isti nacin ispeci jos jednu koru.

GRILIJAS:
200gr.secera
150gr.kikirikija
Staviti secer u serpicu da se polako otopi i karamelizuje,pa dodati kikiriki(ja sam krupno mleveni,da bi lakse samlela grilijas),sjediniti i izruciti na dasku.Kad se ohladi samleti ga u blenderu.

FIL I:
500ml.mleka
2 pudinga od cokolade
8 kasika secera
125gr.margarina
50gr.cokolade
Puding izmutiti sa malo mleka,a ostatak staviti da provri,pa skuvati puding.Pred kraj dodati cokoladu.Kad se ohladi,dodati umucen margarin i sve sjediniti.
FIL II:
8 zumanaca
100gr.secera
125gr.margarina
Izmutiti zumanca sa secerom,pa ih skuvati na pari.Kad se ohlade dodati umucen margarin.

Pripremljeni grilijas dodati u fil II,ostaviti samo malo da se pospe odgore.
Na prvu koru naneti 2/3 fila I.

Preko naneti fil II od grilijasa.

Preklopiti sa drugom korom,pa sa ostatkom fila I premazati kolac odgore i okolo.
GLAZURA:
100gr.bele cokolade
3 kasike ulja
Otopiti cokoladu sa uljem,pa preliti preko i poprskati sa malo ostavljenog grilijasa.


Jako volim da kombinujem i eksperimentisem.Svaki savet,primedba,pohvala je dobrodosla.Tako cemo zajedno stvarati nove i ukusne recepte:)))

12 коментара:

  1. OOOOOO pa SREĆNA VAM GODIŠNJICA DRAGA MAJO I DA STE MI SREĆNI ZAJEDNO JOŠ MINIMUM 50 GODINA :-)))))) !! Kolač je savršen !!! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Sve najbolje za godišnjicu.Kolač po sastojcima a i izgledu obećava bas kvalitetan užitak!

    ОдговориИзбриши
  3. Evo mene i zelim ti sve najbolje u 2011 godini, puno zdravlja i srece, tebi i porodici. Recept ti je super...

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitam vam godišnjicu od srca! Sjajan recept!

    ОдговориИзбриши
  5. Jako volim kikiriki u kolačima i ovo mi se sviđa, osim što bih umjesto margarina i pudinga, koje apsolutno nikada ne koristim za kolače, koristila putar i neku prikladnu kremu. Fino!

    ОдговориИзбриши
  6. Draga moja Κάθαρσις hvala za savet!Nakon tvog komenara palo mi je na pamet da sam mogla da napravim fil i od slatke pavlake sa cokoladom ili da skuvam fil od 2 cela jajeta sa 100gr.secera i 50gr.cokolade,pa kad se ohladi da dodam pola putera.Uz primedbe i sugestije napravicemo zajedno neki nov kolac!Hvala ti puno!!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Sretna Vam godišnjica! Kolač mi se dopada, ja bi ovdje isto radije maslac nego margarin, margarin mi ne paše u kremama, ostalo sve je odlično

    ОдговориИзбриши
  8. Nina ,hvala puno!Ovo je bila samo ideja za jedan novi kolac od kikirikija posto ga obozavam.Naravno da moze i maslac.Moze cak i bez cokolade odgore,podjednako je ukusan.

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Majo, propustila sam da pročitam ovaj post za snikers kocke,pa ti sada sa zakašnjenjem čestitam godišnjicu braka i želim ti još mnogo lepih bračnih godina i godišnjica.Inače i ja mnoooooogo, al' mnogo volim poslastice s kikirikijem i baš se radujem ovom receptu!

    ОдговориИзбриши