уторак, 29. мај 2012.

Voćna torta sa jagodama

Evo jos jedne tortice sa jagodama:)))Sta cu,kada su mi jagode najomiljenije voce?Dok napravim tortu,vec nestane:))




Kora:
8 belanaca
8 kasika secera
4 kasike mlevenih lesnika
4 kasike mlevenih oraha
4 kasike prezli.
Fil I;
4 zumanca
2 pudinga od jagode
500ml.mleka
8 kasika secera
125gr.margarina
oko 1kg.jagoda.
Fil II:
4 zumanca
2 pudinga od vanile
500ml.mleka
8 kasika secera
125gr.margarina.
Fil III:
400ml.slatke pavlake.

Za koru dobro umutiti belanca sa secerom,pa dodati mlevene orahe,lesnike i prezle,promesati polako sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C oko 25min.

Za fil I sa 1dcl.mleka razmutiti zumanca i prasak za puding od jagode,a ostatak mleka(4dcl.)staviti da provri sa secerom,pa u njemu skuvati izmucena zumanca i puding.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i 3 kasike od fila III,umucene slatke pavlake.

Za fil II sa 1dcl.mleka razmutiti zumanca i puding od vanile,a ostatak mleka staviti da provri sa secerom,pa skuvati drugi fil.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i u ovaj fil 3 kasike umucene slatke pavlake.

Za fil III umutiti slatku pavlaku.

Filovati:kora,fil I,pa poredjati oprane jagode s vrhom na gore,fil II,fil III,rashladiti i uzivati.

6 коментара:

  1. Kako ova torta fenomenalno izgleda, sočna, kremasta, voćna, pa i nije čudo što brzo nestane...

    ОдговориИзбриши
  2. Svidja mi se! Jos kad ima cak kilogram jagoda - fenomenalno!!! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam! I mi volimo sve sa jagodama,ali ako ovako nastavim da pravim,cim se jedna pojede,drugu pravim,nece da valja:))

    ОдговориИзбриши