четвртак, 20. октобар 2011.

Ruske kape(posne)

Za sve ljubitelje ovog kolaca,odlucila sam da napravim posnu verziju.Nama se svidjaju i nema razlike u ukusu.Nadam se da ce neko od Vas odluciti da ih proba i kaze mi utiske,posebno sad kad budu krenule posne slave.:))

Kora:
200gr.brasna
10 kasika secera
1 prasak za pecivo
2dcl.kisele vode
0,5dcl.ulja
2 pune kasike kakaa
(sastojci za jednu koru).
Fil:
1/2l.mleka od soje(ili palminog)
2 vanil secera
200gr.secera
3 kasike gustina
3 kasike brasna
250gr.margarina.
Glazura:
100gr.posne cokolade
3 kasike ulja
 kokos za valjanje.

U ciniju sipati sastojke za koru i sjediniti ih zicom za mucenje.Pleh(38x26) obloziti 
papirom,sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200C 15min.Na 
isti nacin napraviti jos jednu koru.Kada se kore ohlade,modlom za krofne(ili casom) izvaditi 48 
krugova.

Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom.Sa ostatkom mleka(1dcl) izmutiti 
brasno i gustin,pa ih skuvati u vrijuce mleko.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim 
margarinom,pa filovati kape.


Na jedak krug staviti punu kasicicu fila,preklopiti sa drugim krugom,pa bocne strane premazati 
sa filom i uvaljati u kokos.


Ukupno ce vam ispasti 24 Ruske kape.
Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu.Ohladiti ih do sluzenja.


Posto svi u kuci ne volimo kokos,ja sam pola ture valjala u mleveni keks,a mozete i u mlevene lesnike,orahe,bademe,po zelji:)))





22 коментара:

  1. Ovo nikada nisam pravila, a uvek sa ceznjom gledam u kapice... sve mislim da je previse komplikovano:( Daš' jedan? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. prave subarice:)!!! ja jos nisam probala ni posne, ni mrsne..

    ОдговориИзбриши
  3. volim da ih jedem ali oduzimaju mi puno vremena. Ipak , sad si mi dala zadatak da i ove probam...:)

    ОдговориИзбриши
  4. Jako volimo Ruske subare i bas dugo ih nismo pravile... Hvala na posnoj varijanti! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlične draga, hvala za recept, prvom prilikom ih probam ;-)))

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala vam svima!!!Ko odluci da ih proba,nece se pokajati.Stvarno po ukusu ne zaostaju za mrsnim:))Marijana,ja moram tvoje islere da probam!!
    Miki,posto smo sugradjnke,svrati:))
    Majo,sta cekas da ih napravis?
    Maki,brzo se naprave.Ali ako ne stizes,dodji kod mene,blizu smo:))
    Nale,ja cu kod tebe na strukle.
    Tamara,hvala:))

    ОдговориИзбриши
  7. Ne sećam se kada sam ih pravila, bilo je to poodavno, jeste pipkav posao, ali se isplati. Sviđa mi se i posna verzija. Hvala na podsećanju...

    ОдговориИзбриши
  8. Baš su krasne. I ja ih imam u nekom planu, ali doći će jednom na red!

    ОдговориИзбриши
  9. Izgledaju divno!
    Nekada davno sam ih pravila...Hvala na podsjecanju!

    ОдговориИзбриши
  10. Nema problem, samo donesi kapice, hihihiiii.
    P. S. Juce sam radila tvoje integralne krekere, vidi komentar pod njihovim postom, odlični su Majo, odlični! Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  11. Nisam ih pravila 100 godina.Baš izgledaju dobro.

    ОдговориИзбриши
  12. već neko vrijeme gledam u svojoj bilježnici ruske kape pa se dvoumim da ih napravim jer ne volim kokos, sad si mi dala divnu ideju šta da upotrijebim umjesto kokosa

    ОдговориИзбриши
  13. Nale,drago mi je da si ih probala.Mi smo "navuceni":))A sto se tice vidjenja,dogovoricemo se.Volela bih,kao sto sam ti vec i pisala:))
    Irena,hvala ti:))
    Nina,moj stariji sin i ja ne volimo kokos,pa sam zbog nas valjala u mleveni keks.I cupavce valjam u keks:))

    ОдговориИзбриши
  14. Prekrasno si napravila ove ruske kape, baš odlično izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  15. Kao klinka bila sam luda za ovim kolačem:) Ni ova verzija ne čini se loša:)

    ОдговориИзбриши
  16. Obozavam ih i bas me je odusevio jer je recept postan. Verujem da se razlika u ukusu ne oseti. Bas su ti lepe...Hvala!

    ОдговориИзбриши