недеља, 5. август 2012.

Teleća čorba(2)


Potrebno je:
500gr.teletine od buta
2 glavice crnog luka
1 sargarepa
1 persun
1 paskanat
1 manji koren celera
2 krompira
100gr.graska
2 kasike masti
persunovo i celerovo lisce
lolber
govedja kocka za supu
1 kasicica soli
1 kasicica bibera
1 kasicica suvog zacina
2 kasike brasna
2dcl.kisele pavlake
1 zumance
1 limun
malo ulja.

U serpu staviti mast,sitno iseckano meso i sitno iseckan crni luk,pa dinstati 15min uz povremeno dolivanje vode.
Za to vreme ostatak povrca ocistiti i iseckati na sitne kockice,pa i njega ubaciti u serpu.Dodati,so,biber,zacin,sitno seckano persunovo i celerovo lisce,2dcl.vode,pa na laganoj vatri dinstati jos 1h.
Kada se sve lepo udinstalo,naliti 2l.vode,staviti lolber i kocku za supu,pa ostaviti corbu da provri.
U tiganju na malo ulja sa 2 kasike brasna napraviti belu zaprsku,pa njome zaprziti corbu.Kuvati je jos 10minuta.
Posebno umutiti kiselu pavlaku i zumance sa malo corbe i dodati pred kraj,samo da provri.Sluziti uz kockice limuna.


Нема коментара:

Постави коментар