понедељак, 24. јун 2013.

Krem čorba



Potrebno je:
1 struk praziluka
2 sargarepe
1 paskanat
200gr.korena celera
200gr.karfiola
200gr.brokolija
2l.vode
1dcl.mleka
2 kasike griza
1 kokosija kocka za supu
so,biber,lolber,persunovo i celerovo lisce,ulje.

Praziluk ocistiti,oprati,sitno iseckati,pa ga proprziti na malo ulja.Ostalo povrce ocistiti i oprati.Kada se praziluk proprzi,dodati sargarepu isecenu na kolutove,celer i paskanat na kockice,a brokoli i karfiol iskidane na cvetove,pa naliti sa vodom,poklopiti i kuvati 45min.Tada deo kuvanog povrca(1/3) izvaditi i ostaviti sa strane,a ostatak procediti.Ostatak kuvanog povrca izblendirati sa malo supe.U serpu vratiti izblendirano povrce,procedjenu supu i celo povrce,dodati kocku,so i biber po ukusu i lolber,pa ostaviti da provri.Tada dodati mleko i postepeno griz stalno mesajuci.Ostaviti jos 5minuta da kuva,iskljuciti,pa dodati sitno iseckano persunovo i celerovo lisce.

9 коментара:

  1. Majo,slicna corba se kod mene nalazi gotovo svakodnevno..zimski je period na ovu stranu svijeta i corbice su nam glavno jelo,stvarno su odlicne jer uz domaci kruh nista nam drugo i ne treba...

    ОдговориИзбриши
  2. Corbica za 5+, upravo nam treba tako nesto fino i toplo s obzirom kako je zahladilo ovih dana, a ovde su svi sastojci koje volim.:))

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobra juha i svakako je bilježim i pripremam !

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicna! Nisam pravila bas ovako, ali ne sumnjam u tvoj ukus pa cu probati :).Pozdravljam te (od sad iz NS :)).

    ОдговориИзбриши
  5. Nominovala sam te za igricu. Pitanja su na http://kadjakuvam.blogspot.com/2013/08/igrica.html.

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    ОдговориИзбриши
  7. Se ve muy rica tu sopa me llevo la receta,abrazos y buen año 2014.

    ОдговориИзбриши