четвртак, 25. новембар 2010.

Katarina torta

Kora I i III:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kasika izrendane cokolade

Kora II:
5 belanaca
10 kasika secera
150gr.seckanih oraha
4 kasike brasna

Fil:
5 zumanaca
5 kasika secera
3 kasike brasna
0,5l.mleka
2 vanil secera
250gr.margarina
250gr.prah secera
250gr.slaga

Za koru I prvo dobro izmutiti belanca sa secerom,pa dodati zumanca,mlevene orahe,brasno i izrendanu cokoladu,sjediniti,pa izliti u pleh oblozen papirom i peci 20min na 200C.Na isti nacin se pravi kora III.

Za koru II dobro izmutiti belanca sa secerom,pa dodati brasno i seckane orahe,sjediniti i izliti u oblozen pleh i peci koru na 200C 25min.

Za fil sjediniti zumanca,secer i brasno sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka staviti da provri,pa u njemu skuvati fil.Kad se ohladi dodati 2 vanil secera i margarin prethodno umucen sa prah secerom.

Filovati:kora I,fil,kora II,fil,kora III,i slag odgore.

2 коментара: