понедељак, 29. новембар 2010.

Slane subare


KORA:
4 jaja
12 kasika brasna
2dcl.jogurta
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
1 soljica ulja
1 izrendana sargarepa
malo iseckanog persunovog lisca
FIL:
250gr.krem sira
50gr.praske sunke
50gr.pecenice
1 bareno jaje
PREMAZ:
1dcl.pavlake
12 kasicica majoneza
150gr.rendanog kackavalja
1 bareno jaje.
Za koru izmutiti jaja,posoliti ih,pa dodati jogurt,ulje,brasno pomesano sa praskom za pecivo,izrendanu sargarepu i persunovo lisce,sve sjediniti pa sipati u pleh oblozen papirom i peci koru na 200C 20min.Kad se prohladi modlom izvaditi 24 kruga.


Za fil sjediniti krem sir,iseckanu prasku i pecenicu i izrendano bareno jaje.Ovim filom spajati po dva kruga,a okolo ih premazati sa pavlakom,pa uvaljati u izrendani kackavalj.Odgore svaku premazati sa kasicicom majoneza,posuti sa izrendanim barenim jajetom,pa ukrasiti po zelji.

4 коментара: