петак, 3. август 2012.

Djuveč


Potrebno je:
500gr.svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 sargarepe
100gr.kukuruza secerca
100gr.graska
5 paradajza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 solja pirinca
2 solje vode
1 kasika masti
so,biber,zacin
1 kasicica secera
persunovo lisce,lolber,malo ulja.

Staviti dve solje vode  da provre,dodati malo soli,ulja i pirinac opran iz vise voda,pa ga kuvati na blagoj vatri 10min,a zatim ga poklopiti i ostaviti.

U serpu staviti mast,dodati grasak,kukuruz secerac,sitno iseckan crni luk,meso iseceno na vece kocke i sargarepu isecenu na kockice,pa zajedno dinstati 15-ak minuta.Za to vreme paradajz oljustiti i iseckati na kockice.Takodje i paprike ocistiti i iseckati na kockice.U serpu dodati pripremljene paprike i paradajz,zaciniti po ukusu,dodati secer,seckano persunovo lisce,pa dinstati jos 45 minuta.

Vatrostalnu posudu namazati sa malo ulja,pa u nju sipati prodinstano povrce,meso,lolber i obaren pirinac,pa sve sjediniti.Zapeci 30minuta u zagrejanoj rerni na 220C.


2 коментара: