недеља, 11. новембар 2012.

Lepinje sa maslinama i belim lukom


Potrebno je:
500gr.brasna+za posipanje
4dcl.mlake vode
20gr.kvasca(pola kockice)
1 kasicica secera
1 kasicica soli
5 kasika maslinovog ulja
100gr.maslina(praznih ili sa paprikom)
5 cena belog luka.

U ciniju za mesenje izdrobiti kvasac,pa ga razmutiti sa malo vode.Zatim dodati svo braso,so secer,ulje i vodu,pa sa varjacom kratko sve sjediniti i ostaviti da kisne na toplom 30minuta.Dobicete "redje"testo.

Za to vreme masline sitno iseckati,a beli luk ocistiti i usitniti na presu.

Nadoslo testo istresti na dobro pobrasnjenu podlogu,par puta ga preklopiti sa spatulom,pa rastanjiti prstima.Odgore naneti iseckane masline i beli luk,pa opet sa spatulom par puta prebacivati testo,i utapkavati prstima kako bi se rasporedile masline i beli luk.Testo onda podeliti na 5 delova za 5 lepinja.U pleh gde ce se peci lepinje staviti papir za pecenje,pa ga premazati sa maslinovim uljem.svaki deo testa rastanjiti ali prstima,ne oklagijom i napraviti lepinju,pa je staviti u pleh.Pokriti i ostaviti jos 15minuta da odmaraju,pa ih peci na 220C oko 20min,dok lepo ne porumene.




6 коментара: