Kora I i III:
14 belanaca
28 kasika secera
200gr.mlevenih lesnika
4 kasike prezli.
Kora II:
7 belanaca
10 kasika secera
1 puding sa ukusom slatke pavlake.
Fil I:
21 zumance
21 kasika secera
200gr.cokolade
375gr.margarina
200gr.mlevenih lesnika.
Fil II:
500ml.slatke pavlake
200gr.euroblok cokolade.
Glazura:
100gr.cokolade
3 kasike ulja.
Za dekoraciju:
250gr.slaga
2,5dcl.kisele vode
1 rebro otopljene cokolade.
Za koru I dobro izmutiti 7 belanaca sa 14 kasika secera,pa dodati 100gr.mlevenih lesnika i 2 kasike prezli.Smesu sipati u pleh(38x26)oblozen papirom,pa peci koru u zagrejanoj rerni na 180C 25min.Na isti nacin napraviti i koru III.
Za koru II dobro umutiti 7 belanaca sa 10 kasika secera,pa dodati puding u prahu,promesati polako kasikom,pa sipati u oblozen pleh(38x26) i peci koru na 180c oko 20min.
Za fil I umutiti zumanca sa secerom,pa ih skuvati na pari.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu na kockice i mesati dok se ne rastopi.ostaviti da se fil ohladi,pa u hladan dodati umucen margarin i mlevene lesnike.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa u nju dodati rendane euroblok cokolade.
Filovati:kora,fil I,fil II,kora...Celu tortu premazati sa malo cokoladnog fila.Odgore staviti glazuru,a okolo tortu dekorisati sa slagom po zelji.
Uh,kakva bomba:))obožavam Euroblok:))prepisujem recept!Svaka čast!
ОдговориИзбришиHvala ti.Volim sto je kremasta i lepo se oseti lesnik.:))Pozz
ОдговориИзбришиZar nije savršena ??? JESTEEEE!!! BRAVO MAJČE Z. !
ОдговориИзбришиStvarno prava bomba! :) Odlican presek...
ОдговориИзбришиHvala!!!:))
ОдговориИзбришиBravo za ovu tortu ! odlična je i super si je napravila !
ОдговориИзбришиI ja volim Euroblok! Torta igleda preukusno, super!
Избришиda li bi mogao fondan preko, s tim da se zavrsava koricom? ekstra, pravim sutra
ОдговориИзбриши