среда, 22. фебруар 2012.

Penjurlije

Divno pecivo,koje preporucujem svima da obavezno probaju!!!!Kada sam ih juce videla na Laninom blogu,znala sam da ce se kod mene naci vec ujutru za dorucak.


Potrebno je:
oko 1kg.brasna
5dcl.mlkeka
50gr.kvasca
2 kasicice soli
1 kasicica secera
100gr.masti( margarina ili maslaca)
Za fil:
400gr.sira
2 jajeta
1dcl.mleka
soli,ako sir nije slan


U 1dcl.mlakog mleka sa kasicicom brasna i secera staviti kvasac da nadodje.
U ciniju pomesati deo brasna,so,nadosao kvasac,pa testo u pocetku mesiti varjacom.Uz dodavanje ostatka mlakog mleka i brasna umesiti testo.Meni nije otisla cela kila,sve to zavisi od vrste brasna.
Testo pokriti i ostaviti da miruje 15min.
Za to vreme pripremiti fil.Izgnjeciti sir i pomesati ga sa jajima.
U plicu serpu otopiti mast.
Nakon 15min. testo rasklagijati velicine oko 40x50,premazati sa filom,pa iseci na 3 duzine.Od svake duzine uviti rolat,pa ih iseci na parcice.Ja sam svaki rolat isekla na 10 delova i dobila ukupno 30 penjurlija.
Svaki zatim umociti sa donje strane do pola u otopljenu mast,pa slagati u pleh.
Ostaviti ih da se odmore dok se greje rerna na 200C.
U ciniju gde ste izmesali sir dodati 1dcl.mleka,pa ovim preliti slozene penjurlije i peci ih oko 40min,do zlatno zute boje,sve zavisi od vase rerne.


Posto nismo mogli da docekamo da se ohlade,kidali smo ih tako vruce i uzivali.Lepo se razdvajaju i nisu uopste masni.
Draga Lana,i ovaj recept kao mnogi sto sam probala od tebe me je ODUSEVIO!!!
Predlazem da se ovaj recept isprobava u okviru ovomesecne igrice  KuVarijacije,jer bi bilo steta da ga ne probate.:)))


17 коментара:

  1. Odlicne, ovo jos nisam probala i u napred sam sigurna da mi se svidjaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi smo oduseljeni sa ukusom,a i brzo se prave s obzirom da se radi o kiselom testu.Sledeci put cu ih probati i sa pizza nadevom ili nekim drugim,sigurna sam da ce i tada biti sjajne :))Probaj ih obavezno!!

      Избриши
  2. Bas su apetitlich, sreca pa nemam sira ni pavlake kuci!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgledaju toliko privlačno,da ih treba zabraniti svima iznad 60 kg!

      Избриши
    2. Maje,bas tako.Toliko su dobre,da pojedem jednu,pa jednu...Ali nema veze danas jedem iako bi za mene bile zabranjene:))Lana je kriva za sve!!:)))

      Избриши
  3. Draga Majo, fantasticne su, ma bas su kao prave!:))) Jako mi je drago da si ih isprobala i da su se ukucanima svidele, vidi se i na fotkama kako je testo fino mekano... prijatno grickanje i saljem veliki pozdrav!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Punoooo ti hvala!!!Nijedan tvoj recept me do sad nije izneverio,svi su bili savrseni i ja sam prezadovoljna.Sa uzivanjem probam,a i dalje cu, tvoje recepte.DIVNA SI!!Pozz

      Избриши
  4. radila sam i obožavam, meni su puno bolje dok su tople, ohlađene niti ne jedem ;)
    jako lijepo ispale

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meke su i hladne,mada je svako testo najbolje dok je jos toplo.Ali ne bas i vrelo,tek izvadjeno iz rerne,kao sto smo mi jutros navalili.Posto si ih radila,znas im ukus.:))Pozz

      Избриши
  5. Slike su tako živopisne da prosto osetim mekoću testa! Odličan recept. I ja sam isprobala par Laninih recepata i oduševila i sebe i ukućane :)

    ОдговориИзбриши
  6. Divne su! I ja sam ih primetila kod Lane i planiram ih probati... :)

    ОдговориИзбриши
  7. Zanimljiv naziv...Postupak je 'brzinski' sto mi se dopada!

    ОдговориИзбриши
  8. Bravo Majo, super si napravila ova peciva, baš ste uživali !

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala,divne ste!!!Moji ukucani i ja smo prezadovoljni,pa svima preporucujem da ih obavezno probate.Ostale mi par sutradan,i mogu vam reci da su isto divne,meke....:))POzzz

    ОдговориИзбриши
  10. Odlicne! Meni je to kod Lane promaklo. Ti si ih super napravila, sve pod konac jednake, svaka cast!

    ОдговориИзбриши