уторак, 22. мај 2012.

Torta sa jagodama

Evo jedne brze,jako jadnostavne,a ukusne tortice sa jagodama,PRIJATNO!


Kora:
6 jaja
18 kasika secera
18 kasika brasna
12 kasika vrele vode
1 prasak za pecivo
2 kasike ulja.

Fil I:
1l.mleka
200gr.secera
2 jaja
80gr.gustina
80gr.pudinga od vanile
250gr.margarina
1kg.jagoda.

Fil II:
250gr.slaga
4dcl.kisele vode
100gr.krupnije mlevenih lesnika za posipanje.

Za koru odvojiti belanca od zumanaca.Umutiti prvo dobro belanca sa secerom,pa dodavati jedno po jedno zumance.Zatim dodati vrelu vodu,ulje i brasno pomesano sa praskom za pecivo,pa lagano sjediniti smesu.Izliti je u pleh(35x25)oblozen papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180C 30min.Kada se kora ohladi preseci je vodoravno,da se dobiju dve kore.

Za fil I izmutiti gustin,prasak za puding i jaja sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka,8dcl.staviti da provri sa secerom.U vrijuce mleko sipati umucenu smesu od jaja,gustina i pudinga,pa skuvati fil.Kada se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom.Za fil II umutiti slag sa kiselom vodom.
Jagode oprati,dobro ocediti,iseckati na komadice,pa filovati tortu.

Na prvu koru naneti 1/2 fila I,poredjati 1/2kg.iseckanih jagoda,pa 1/2fila II.Staviti drugu koru,pa 
ponoviti postupak.Odgore posuti sa krupnije seckanim lesnicima.kada se ohladi,seci na kocke i uzivati.



9 коментара: