субота, 01. јануар 2011.

Strudlice

TESTO:
800gr.brasna
250gr.obarenog krompira
250gr.masti
1 jaje
2,5dcl.mleka
1 kvasac
1 kasika soli
1 kasicica secera
U mlako mleko sa kasicicom secera i brasna staviti kvasac da nadodje.U ciniju za mesenje izmutiti mast,so i jaje.Obaren krompir ispasirati i napraviti pire.
Jos vruc krompir dodati u izmucenu mast,pa sve zajedno izmutiti mikserom.Zatim uz dodavanje mleka sa nadoslim kvascem i brasnom umesiti testo.Uviti ga u foliju i ostaviti da kisne u frizideru bar 3h,a moze i celu noc.

Uskislo testo podeliti na 5 jufkica.

Strudle mozete puniti filom po zelji.Ja sam prodinstala mleveno mesano meso sa prazilukom kao jedan fil,drugi sam napravila kao za pizzu,a treci sir sa umucenim jajetom.
Jufkicu rasklagijati ,naneti fil na jedan kraj,saviti krajeve i uviti kao strudlu.Ja sam preko mlevenog mesa izrendala i malo kackavalja.

I ostale jufkice rasklagijati i napuniti filom po zelji.Strudlice redjati u oblozen pleh i ostaviti ih jos oko 15min.

Premazati ih sa jajetom i posuti po zelji sa susamom,lanom,semenkama suncokreta ili bundeve,pa ih peci na 200C bar 40min.Vi vreme pecenja uskladite prema vasem sporetu.:)


PRIJATNO!
P.S.Ja uvek pravim duplu meru:)

6 коментара:

  1. Odlično izgledaju Majče !! Divan recept za testo :-)!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Maja, sve najbolje u Novoj godini tebi i tvojoj obitelji!

    Štrudlice odlično izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  3. Bas dobra stvar. Ovo probam, ja i peciva, dva najbolja druga:) Odlično

    ОдговориИзбриши