KORA:
4 belanca
4 kasike secera
40gr.mlevenog plazma keksa
Dobro izmutiti belanca sa secerom,pa dodati mlevenu plazmu,sjediniti sa kasikom i smesu izliti u okrugao pleh.Peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
FIL:
12 zumanaca
300gr.secera
8dcl.mleka
3 pudinga od karamele
250gr.margarina
100gr.bele milka cokolade
100gr.crne milka cokolade
100gr.lesnik napolitanki
60gr.coko-plazme
250ml.slatke pavlake
Posebno izmutiti zumanca sa 200gr.secera,pa ih skuvati na pari.
Posebno izmutiti prasak za puding sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka staviti da provri sa 100gr.secera,pa u njemu skuvati razmuceni puding.
Kad se filovi ohlade,sjediniti ih,pa im dodati prethodno umucen margarin,opet ih izmutiti,pa fil podeliti na 3dela:
I fil-u 1/3 fila dodati otopljenu belu milku i 100gr.izdrobljenih napolitanki
II fil-u 1/3 fila dodati 100gr.crne milke i 60gr.krupnije samlevenu coko-plazmu.
III fil-1/3 fila
Posebno izmutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.
Filovati:kora,fil I,1/2 slatke pavlake,kora,fil II,2/2 slatke pavlake,kora,pa sa filom III premazati celu tortu.
Ko zeli da tortu ukrasi sa fondanom,potrebno je prvo je premazati sa puter kremom.Uciniti 125gr.margarina,200gr.prah secera i 3 kasike mleka.
Ova torta je idealna za sve ljubitelje plazma i keks torti.PRIJATNO!!
P.S.Ko ne voli fondan,tortu moze ukrasiti i sa slagom ili slatkom pavlakom:))
SAVRŠENA JE DRAGA!!!BRAVO MAJSTORE !!!:-)))
ОдговориИзбришиPRELEPA JE!!!!!
ОдговориИзбришиPrelepa je! Nisam ni sumnjala u tebe,drugarice moja!
ОдговориИзбришиMeni bi bilo žao da je načnem. Tako je medena. Deca vole ove oblike, pa i ja sam ih volela iako sad preferiram nešto drugo, ali kad sam bila mala bio mi je bitan oblik.
ОдговориИзбришиPrelepo,bas je divna!
ОдговориИзбришиHvala drage moje!!!!Drago mi je da vam se svidja!:)))
ОдговориИзбришиPrelepo! :)
ОдговориИзбришиПреслатка је! И мени би било жао да је сечем :)
ОдговориИзбришиHvala:))))
ОдговориИзбришиDivna torta za male Hello Kitty ljubiteljice. Savršeno!
ОдговориИзбришиMajo da li si sama pravila fondan? Divno izgleda a i ovo je nov recept:).
ОдговориИзбришиHvala vam!!!A torta,opet nesto novo,jer je morala da bude bez oraha,lesnika...samo keks.:))Maki, fondan pravim sama i sve ukrase i figurice.Pravila sam po receptu nase drage Jovane.Ako nisi probala do sad,probaj,nije nista komplikovano.Posebno sto ti pravis tako lepo dekorisane torte!!Do sad sam pravila fondan po Minjinom receptu,prvi put sam isprobala Jovanin,razlika je sto se dodaje margarin,i mnogo mi se svidja.HVala draga Jojo!!
ОдговориИзбришиHvala draga Majče na poverenju ! Mislim da je margarin pun pogodak u fondanu jer mu daje više elastičnosti i ne puca , a vrlo lako se razmekša kad duže stoji! :-))
ОдговориИзбришиHvala drage! Probacu:).
ОдговориИзбришиJojo,svidja mi se fondan!!
ОдговориИзбришиMaki,tu smo sta god ti treba!!!