U ovom mesecu igrice Ajme,koliko nas je! nasa domacica je bila Ana i za temu nam je zadala PIVO!!!
POTREBNO JE:
500gr.krompira
500gr.tikvica
400gr.mlevenog mesanog mesa
1 glavica luka
2 sargarepe
3 jaja
ulje,so,biber,zacin,brasno za paniranje
2dcl.PIVA
1dcl.mleka.
Tikvice oljustiti i iseci na tanke trake,posoliti ih i ostaviti da puste vodu.Za to vreme sitno iseckati luk,sargarepu narendati i sa mlevenim mesom na malo ulja dinstati u tiganju.Zaciniti po ukusu.
Dva jaja izmutiti za pohovanje tikvica.Tikvice prvo uvaljati u brasno,zatim u izmucena jaja i pohovati ih u tiganju na ulju.Ispohovane stavljati na salvetu da se ocedi visak masnoce.
Krompir oljustiti i iseci na tanke krugove.
U podmazanu vatrostalnu ciniju poredjati pola kolicine krompira,preko naneti pola kolicine pripremljenog mlevenog mesa,pa poredjati pola kolicine ispohovanih tikvica.Na tikvice naneti drugu polovinu mesa,pa sloziti drugu polovinu ispohovanih tikvica.Preko tikvica sloziti ostatak krompira,zaciniti i pobiberiti,naliti sa pivom,preko staviti foliju i peci 1h na 220C.
U ciniju izmutiti 1 jaje sa 1dcl.mleka.Musaku izvaditi iz rerne,preliti sa umucenim jajetom.
Vratiti jos 30min u rernu da se zapece.
PRIJATNO!
OBOŽAVAM MUSAKE ali ih jako retko pravim jer moj suprug ne voli tako "naslaganu" hranu :-((( ! ODLIČNA JE DRAGA MAJČE!!
ОдговориИзбришиSjajan recept draga!
ОдговориИзбришиMusaka bilo koje vrste moze...Sa tikvicama jos nisam probala - nadam se da cu uskoro!
ОдговориИзбришиМени је омиљена мусака са тиквицама, али ја је правим другачије. Твоја је баш занимљива! :))
ОдговориИзбришиOvo je bas dobra musaka :)
ОдговориИзбришиSvidja mi se.Imas pokloncic!:)
ОдговориИзбришиGago,postavi tvoju verziju,da iskoristimo dok ima tikvica:))
ОдговориИзбришиHvala Jafi i Jasna!!
Maki,hvala za pokloncic,doci cu da ga preuzmem!!Bas si pazljiva:))