U ovomesecnoj igrici KuVarijacije izabrali smo da isprobamo ove fantasticne nanine kiflice od nase drage Taci sa bloga U dzaku brasna. Ja sam odmah pravila duplu meru.Jako su nam se dopale i nemam nijednu primedbu,samo reci hvale!!!Sigurno cu ih opet praviti.Testo je meko,divno!!Taci ih je bas lepo opisala:)))Hvala ti draga punooo.:))Originalni recept mozete pronaci ovde.
Evo jos slicica sa postupkom rada.:))
Umesiti testo i ostaviti ga da udvostruci svoj volumen.
Posto sam pravila duplu meru,testo sam podelila na 16 jukica.Jednu jufkicu premazala sa margarinom i preklopila je sa drugom nenamazanom jufkicom.Dobila sam 8 krugova.Svaki sam jos malko rasklagijala,isekla 8 trouglova,nanela fil i umotala,s tim sto se testo "tegli" prilikom uvijanja kiflice.
Slagati ih u pleh oblozen papirom,premazati ih sa dobro umucenim belancima,posuti po zelji sa kimom,susamom ili bez icega(kao ja jedan pleh) i odgore staviti po kockicu margarina.
Kiflice peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 20min(pecenje uskladite prema vasoj rerni).
Draga Taci,moji ukucani i ja smo zadovoljni rezultatom:)))
Prelepe :)
ОдговориИзбришиTi si bila toliko nestrpljiva da nisi mogla dočekati kraj mjeseca za objavu posta - to može značiti samo jedno, da su kiflice jako ukusne.
ОдговориИзбришиJafi,stvarno su jako lepe.Probaj ih obavezno:))
ОдговориИзбришиTamara,da li je obavezno da se post objavi na kraju meseca?Ja sam mislila da moze i u toku meseca isprobavanja.Drugi put cu biti strpljivija:))Ja sam odusevljena sa izborom i sto se tice recepta i sto se tice bloga koji istrazujemo.Pozz
Majo, divne su!!! Tako meko deluju! :)
ОдговориИзбришиPrave male 'buce'! Izgledaju bas primamljivo.
ОдговориИзбришиKiflice zaiste deluju meke kao duša! Radujem se da ih probam, jer kiflice baš-baš uvek pravim na mamin način, a sad ćemo i na nanin :)
ОдговориИзбришиInače, kuvarijacije su igra čija je osnovna ideja da svi pravimo nešto po odabranom receptu ali da objavimo post istog dana, poslednjeg dana u mesecu (ili onog koji piše u widgetu, za kiflice je 30. novembar). Nema sad veze, samo da znaš za sledeći put.
Pozdrav!
Maja
Sjajno izgledaju!
ОдговориИзбришиPrelepe su ti kiflice, tako bih zgrabila nekoliko, jer zaista prosto mame iz činije...
ОдговориИзбришиStvarno si ih masjtorski napravila.Zute i meke smese se sa te gomile;)
ОдговориИзбришиUh, kiflice su stvarno odlicne, sinoc sam pravila od jedne mere, ali vidim da ce biti fine pa rekoh "da napravim jos jednu turu", i tako dok su se one prve ispekle i druga tura je stigla na red... vidim da su i tebi bas fino uspele, ma mekane k´o dusa!:)))
ОдговориИзбришиMajo,hvala puno na objasnjenju.Izvinjavam se sto sam poranila,drugi put necu,cekacu kraj meseca.A sto se tice kiflica,MRAK SU!!!
ОдговориИзбришиDraga Lana,posto si ih i ti isprobala,vec znas ukus i mekocu:))Ostalo je danas jos par komada,i isto su lepe i meke kao juce.
Majo, ne zezaj, nije to "mrak" nego "krah" i to po naše stomačiće:) Od ovih se kiflica teško odvojiš, da znaš. Taci je kriva za sve:)
ОдговориИзбришиDivno su ti ispale i mislim da ćeš ti to pripremati još koji put - baš ti ide od ruke:). Vidi ih kakve su vazdušaste, jooj, dobaci koju:) Pozdraaaav
Odlično su ti ispale kiflice ! I vidi se odmah da su jako fine, mekane, ...., super izvedba !
ОдговориИзбришиnema mog komentara!!!! Opet nesto brlja... ali znas ti da imas uvek plus od mene! :))
ОдговориИзбришиVeliki sam ljubitelj kiflica, moram priznati. I često ih pravim. Sličan recept imam i sama na blogu (tu jedino ne ide sir, ali on i ne igra neku bitnu ulogu) pa iskrena da budem ne verujem da ću učestvovati u ovom krugu.
ОдговориИзбришиTi si ih stvarno lepo napravila, što se i vidi. :)
Majo hvala sto si isprobala kiflice.
ОдговориИзбришиKako Irena pre mene rece, slatke buce. :)) Odlicno su ti ispale, bas mi se svidja kako izgleda testo i super sto si prikazala porupak.
E sad, jedino sto bih ti preporucila da sledeci put odradis i ovaj deo "Preostalo belance se dobro umuti viljuskom u cvrst sneg". Nesto mi se cini da si samo neumucenim belancem premazala kiflice, a fazon je da se ono dobro umuti jer kad se stavi margarin preko i sve to posle u rerni prozme, to daje slatku krckavu koricu koja je bas specificna za ove kiflice.
Gago, meni su mahom svi ti recepti za kiflice slicni, ali se ove na kraju razlikuju zbog ovog premazivanja belancetom. Mamajac ima maltene isti recept za testo. Kod nje nema premazivanja jufki margarinom i ona premazuje zumancem pre pecenja. Njene su divno mekane sa svih strana, a ove moje imaju slatkaste krckave cosckice i koricu, a zadrzavaju mekocu iznutra. Ko ne zna, rekao bi da je razlicito testo u pitanju.
Ovo nije nagovaranje da pravis, da me ne shvatis pogresno :)
Majo, kiflice izgledaju tako meko i fino, evo me sjedim, gledam i uzdišem, da mi je sad koja kiflica... Super recept, zabilježen :)
ОдговориИзбришиHvala vam punoo!!Taci,u pravu si,ja nisam ucinila toliko belance.Drugi put cu ispraviti gresku:)))I ovako su bile divne,a kad budu jos vise hrskave,bicemo totalno "navuceni":))
ОдговориИзбришиMajo rado bih oev tvoje kiflice objavila na mom blogu za vreme mog odsustva.Javi mi da li se slazes na:
ОдговориИзбришиdubravkabelogrlic@gmail.com
Draga Dzoli,kiflice su isprobane po receptu nase drage Taci ,pa mislim da bi bilo u redu da kiflice i slike objavis sa njenog bloga,naravno ako se ona slaze:))Ja licno nemam nista protiv,ali po meni ne bi bilo u redu.Ja imam lepe puter kifle,ako zelis da objavis:))
ОдговориИзбришиi ja ih namjeravam isprobati, a nadam se da ću ovaj mjesec i stići natipkati post na zadani datum, ti si se malo požurila i jako lijepo su ti ispale
ОдговориИзбришиMajo, mislim da su se Dzoli vise dopale ove tvoje buce od mojih kiflica, pa zato zeli njih. :)))
ОдговориИзбришиNemam nista protiv da ih objavi kod sebe, ako linkuje moje kiflice i neka napise ciji je recept, a slobodno moze tvoje da iskoristi ako joj se vise svidjaju.
Tebi veliko hvala sto mi cuvas autorska prava!
:***
Deciji rodjendan trebam bar stotinak kiflica ...znaci 3xmera, da li treba 3 puta kvasac?
ОдговориИзбриши