уторак, 14. фебруар 2012.

Keksići

Recepte za ova tri keksica sam pronasla na coolinarici.Svi su STRAVA i preporucujem ih da ih probate.Mi smo odusevljeni.:)))

  KOLAČIĆI SA LIMUNOM(by Ivonab)



POTREBNO JE:
350gr.brasna
120gr.maslaca(ili margarina)
200gr.prah secera
korica od 2 limuna+3 kasike soka od limuna
2 kasicice praska za pecivo
2 jaja
prah secer za posipanje
Pomesati brasno,prah secer,prasak za pecivo,koricu limuna i omeksali margarin.Zatim dodati razmucena jaja i sok od limuna,pa testo umesiti rukom.Pokriti ga folijom i ostaviti bar na 1h u frizider(moze i preko noci).
Rernu zagrejati na 180C.Od testa praviti male kuglice.Ja sam svaku vagala da bude 15gr. i dobila sam 50komada.Kugllice redjati na pleh oblozen papirom i praviti razmak,jer narastu prilikom pecenja.Dobicete dva velika pleha.Peci ih do 15min,vodeci racuna da ostanu bele.Kada ih izvadite iz rerne,keksici ce biti meksi,ali prilikom hladjenja oni postaju tvrdji.Mlake ih posuti sa prah secerom i uzivati.Danas sam pravila drugi put.Planirala sam da ih probam i sa pomorandzom,ali to ce biti sledeca tura i to veoma brzo,jer cas posla planu:))Hvala dragoj Ivoni na ovako jednostavnom,ali veoma ukusnom receptu.



KEKSIĆI SA MAKOM(by Veca01)


POTREBNO JE:
350gr.brasna
170gr.maslaca(ili margarina)
130gr.secera
2 vanil secera
1 jaje
1 kasicica praska za pecivo
1/4 kasicice soli
2 kasike nemlevenog maka
Prvo umutiti belance sa secerom,pa dodati zumance,a zatim i omeksali maslac,vanil secer,so,mak i na kraju prasak za pecivo i brasno.Umesiti testo.Ja sam ga ostavila na 1h u frizider,mada ne pise u receptu.Praviti isto male kuglice.Ja sam ih opet vagala po 15gr. i dobila 45komada.Keksice peci na 180C oko 15minuta.
Po originalnom receptu se kad se formira kuglica,napravi udubljenje varjacom.Kada se keksici ispeku i ohlade,udubljenje se puni sa otopljenom cokoladom sa malo margarina.Nama su bili lepi i posuti sa prah secerom.Mozda udubljenja mogu i da se pune nekim dzemom.Sve je to stvar ukusa.


NEŽNI VANILI ROŠČIĆI(by Nelyca)



POTREBNO JE:
280gr.brasna
200gr.margarina
100gr.prah secera
1 vanil secer
50gr.mlevenih oraha
50gr.mlevenog pecenog lesnika
1 jaje
prah secer za valjanje
Od sastojaka umesiti testo,pa ga uviti u foliju i ostaviti na 1h u frizider.Ja sam umesto oraha,dodala ukupno 100gr.mlevenih pecenih lesnika.Nakon toga testo podeliti na 3 valjka i svaki seci na parcice,pa formirati roscice.Ja sam i ovde svaki komad vagala na 15gr.pa formirala roscic.Slagati ih u pleh oblozen papirom i peci ih na 180C do 15min.Kada se prohlade,valjati ih u prah secer.


UZIVAJTE!!!








14 коментара:

  1. Uvijek sam u potrazi za nekim ovako jednostavnim i finim keksićima :)

    ОдговориИзбриши
  2. Super,Majo,moji klinci obožavaju ovakv keksiće,probam ove sa makom ,:))

    ОдговориИзбриши
  3. Moj stariji sin i muz tamane ove sa limunom,mladji roscice,a ja sa makom.Cim pojedemo ove limun,probacu verziju sa pomorandzom,da vidimo kako ce da nam se svidja.Hvala vam:))Pozz

    ОдговориИзбриши
  4. Za sve po nesto a za tebe nagrada , tj. nagrade kod mene!!

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. Probajte ih Gordana.Ali,kad ih jednom napravite,posle cete praviti odmah duplu meru:))POzz

      Избриши
  6. Prekrasno si napravila ove keksiće ! Vjerujem da su svi fini, mekani i prhki, a mene su posebno privukli ovi sa limunom !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi su lepi na svoj nacin.Pravila sam danas sa pomorandzom umesto sa limunom.Lepi su,ali sa limunom imaju jaci ukus,efektniji su:))

      Избриши