Kore:
18 belanaca
30 kasika secera
15 kasika mlevenih lesnika
12 kasika mlevenog plazma keksa
9 kasika brasna.
Fil I:
18 zumanaca
350gr.secera
6dcl.mleka
2 pudinga od vanile
375gr.margarina
250gr.mlevenih lesnika
300gr.nutele.
Fil II:
500ml.slatke pavlake
200gr.cokolade"schogetten-praline noisettes".
Puter krem:
125gr.margarina
200gr,prah secera
3 kasike mleka.
Za dekoraciju:
1kg.fondana ili po zelji slag.
Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 10 kasika secera,pa dodati 5 kasika mlevenih
lesnika,4 kasike mlevenog plazma keksa i 3 kasike brasna.Polako sve sjediniti sa kasikom,pa
smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
Za fil I zumanca i prah za puding izmutiti sa 1dcl.mleka,a ostatak mleka(5dcl.)staviti da provri sa secerom.Kad mleko provri u njemu zakuvati pripremljenu smesu sa zumancima i pudingom.Kada se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i mlevene lesnike i nutelu.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa u nju dodati sitno iseckanu cokoladu.
Filovati:kora,fil I,fil II,kora...pa celu tortu premazati sa filom I.Ako tortu ukrasavate fondanom,prvo je namazite sa puter kremom,pa je tek onda dekorisite.
krasna
ОдговориИзбришиLepa je, ne sumnjam da je ukusna...
ОдговориИзбришиSavršena je Majče Z.!! :-*
ОдговориИзбришиUh,pa ovo je baš baš bogata torta! Svaka čast,Majče!
ОдговориИзбришиPredivno izgleda, neznam jel lepsa na pogled ili unutra!Vrh!
ОдговориИзбришиPuno,punooo hvala:))
ОдговориИзбришиPrelepa torta draga :-))))
ОдговориИзбришиJako dobra torta ! Tako je bogata sastojcima i sigurno je jako ukusna. Super si je ukrasila !
ОдговориИзбришиUn gran trabajo de experta me encanta la nutela una torta espectacular,abrazos y abrazos.
ОдговориИзбришиI want to bookmark the page so I can return here from you that you have done a fantastic job.
ОдговориИзбришиAfrican Mango Review
Веома леп блог! Срдачан поздрав из пољског; *
ОдговориИзбришиZdravo !
ОдговориИзбришиDali ovaa torta moze da se zamrznuva ?