понедељак, 19. март 2012.

Nutela torta


Kore:
18 belanaca
30 kasika secera
15 kasika mlevenih lesnika
12 kasika mlevenog plazma keksa
9 kasika brasna.
Fil I:
18 zumanaca
350gr.secera
6dcl.mleka
2 pudinga od vanile
375gr.margarina
250gr.mlevenih lesnika
300gr.nutele.
Fil II:
500ml.slatke pavlake
200gr.cokolade"schogetten-praline noisettes".
Puter krem:
125gr.margarina
200gr,prah secera
3 kasike mleka.
Za dekoraciju:
1kg.fondana ili po zelji slag.


Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 10 kasika secera,pa dodati 5 kasika mlevenih 
lesnika,4 kasike mlevenog plazma keksa i 3 kasike brasna.Polako sve sjediniti sa kasikom,pa 
smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C 25min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.

Za fil I zumanca i prah za puding izmutiti sa 1dcl.mleka,a ostatak mleka(5dcl.)staviti da provri sa secerom.Kad mleko provri u njemu zakuvati pripremljenu smesu sa zumancima i pudingom.Kada se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati i mlevene lesnike i nutelu.

Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa u nju dodati sitno iseckanu cokoladu.

Filovati:kora,fil I,fil II,kora...pa celu tortu premazati sa filom I.Ako tortu ukrasavate fondanom,prvo je namazite sa puter kremom,pa je tek onda dekorisite.




12 коментара:

  1. Uh,pa ovo je baš baš bogata torta! Svaka čast,Majče!

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno izgleda, neznam jel lepsa na pogled ili unutra!Vrh!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobra torta ! Tako je bogata sastojcima i sigurno je jako ukusna. Super si je ukrasila !

    ОдговориИзбриши
  4. Un gran trabajo de experta me encanta la nutela una torta espectacular,abrazos y abrazos.

    ОдговориИзбриши
  5. I want to bookmark the page so I can return here from you that you have done a fantastic job.
    African Mango Review

    ОдговориИзбриши
  6. Веома леп блог! Срдачан поздрав из пољског; *

    ОдговориИзбриши
  7. Zdravo !

    Dali ovaa torta moze da se zamrznuva ?

    ОдговориИзбриши