уторак, 17. април 2012.

"MARS" torta


Kore:
18 belanaca
450gr.secera
300gr.krupnije mlevenih lesnika
6 kasika brasna
1 prasak za pecivo.
FIL I:
200gr.secera
5dcl.mleka
18 zumanaca
2 pudinga od karamele
250gr.margarina
200gr.prah 
secera
2dcl.slatke pavlake.
FIL II:
3dcl.slatke pavlake
5 MARS cokoladica.


Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 150gr.secera.Zatim dodati 100gr.krupnije mlevenih lesnika,2 kasike brasna,1/3praska za pecivo,pa sjediniti polako sa kasikom.Smesu izliti u pleh(35x25) oblozen papirom i peci koru u zagrejanoj rerni na 180C 25min.Na isti nacin napraviiti jos 2 kore.

Za fil I staviti samo secer u serpu na blagoj temperaturi da se karamelizuje.Tada dodati 4dcl.mleka i ostaviti da se secer otopi i mleko krene da vri.Posebno izmutiti 18 zumanaca i 2 pudinga sa 1dcl.mleka,pa ovu smesu skuvati u vrijuce mleko.Ostaviti da se fil ohladi,pa ga sjediniti sa umucenim margarinom i prah secerom.Na kraju umutiti i 2dcl.slatke pavlake,pa je dodati u fil.

Za fil II umutiti 3dcl.slatke pavlake,pa u nju dodati sitno iseckane MARS cokoladice.

Filoati:kora,fil I,fil II,kora...Ukrasiti po zelji.


8 коментара:

  1. Bomba tortica, nisam pravila nesto ovako ali sve satojke pojedinacno volim i mislim da bi mi se svidela... lesnik i karamela, mmmmm!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Lana,jeste bomba,ali nije teska.Mi je vec pojeli:))Prvobitna ideja mi je bila da napravim cokoladnim fil i u njega dodam iseckane cokoladice.Posle sam promenila ideju o filu,posto same cokoladice imaju karamel unutra.Sta da ti kazem,kada se ohladila,nisam ni stigla da je dekorisem,samo sam je sekla da se klopa:))Pozz

      Избриши
  2. Po sastojcima se cini da je bogovska...sto joj i ime kaze!

    ОдговориИзбриши
  3. Još jedna od tvojih odličnih torti ! Ovo je pravo bogatstvo okusa, super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  4. 18 jaja, i bogati sastojci, ovu tortu bih rado probala!!

    ОдговориИзбриши
  5. Nekad je bilo svakakvih ukusa pudinga da se kupi ali sad nema, Ne sjećam se kad sam zadnji put vidjela puding sa ukusom karamela, mada je potreban u par recepata koji su mi zapali za oko. Čim ga pronađem, bacam se u isprobavanje ali ću napraviti pola mjere, skoro sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши