Testo:
oko 550gr.brasna
2 jaja
160gr.masti
160gr.secera
1 prasak za pecivo
0,7dcl.mleka
3 kasike kakaa.
Fil:
1l.mleka
10 kasika secera
10 kasika griza
250gr.margarina
200gr.prah secera
200gr.mlevenih pecenih lesnika.
Glazura:
150gr.cokolade
4 kasike ulja.
Mikserom dobro uciniti jaja,secer i mast,pa uz postepeno dodavanje mleka i brasna pomesanog sa praskom za pecivo i kakaom umesiti testo.Podeliti ga na 4 jufkice.Svaku jufkicu rasklagijati na papir za pecenje velicine pleha(35x25) i peci kore na poledjini pleha.
Za fil staviti mleko sa secerom da provri,pa u njemu skuvati griz.Kada se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom i prah secerom.Na kraju dodati i mlevene lesnike.Ovim filom filovati kore.Na zadnju koru staviti glazuru od cokolade.
Kako su lijepe i perfektne. Volim ljesnjake u kolacima.
ОдговориИзбришиSuper,super,čim ima lešnika to je pun pogodak,a i u kore ide mast,odlično...
ОдговориИзбришиjako zgodan recept, jednom sam radila oblatne s kremom od griza i to mi se jako svidjelo
ОдговориИзбриши